Orbán vagy be csicskul vagy a szemétdombra kerül

0

Elkezdődött Orbán végjátéka.
Azzal az apró kis malőrrel, hogy nem ő kapja a főszerepet.
Orbán számítása nem jött be, bár a Salvini -féle populista párt megerősödött akikhez húzott volna a Fidesz, de rajtuk kívül az EP választásokon nem ért el átütő sikert a jobbra tolódó pártcsalád.
Orbán, akit felfüggesztettek, abban bízott, hogy a hazai választásokon letarol mindent és 14-15 mandátummal zsarolhatja a Néppártot. Hitte, hogy majd a Néppárt annyira meggyengül, hogy az ő mandátumaira is szükségük lesz. De a számításai nem jöttek be. A Néppárt ugyan gyengült, de nem annyit,hogy ne maradjon meg nekik a parlamenti többségük, viszont a baloldali liberálisok akik Macron támogatását élvezik megerősödtek annyira, hogy létrejöhet a nagykoalíció amiben Orbánra semmi szükség.
Orbán jelenjen a senki földjén ragadt és kívülről szemléli, hogyan is döntenek a sorsáról, hiszen Macron megmondta, ő csak akkor szövetkezik a Néppárttal ha Orbán repül. És valószínű repülni is fog.
A szemétdombra.
Tán akkor van némi esélye maradni, ha becsicskul, ha teljesíti a Néppárt minden feltételét, és ha befejezi populista nézeteit.
A belpolitikai erőviszonyok tekintetében viszont erre vajmi kevés az esély az őszi parlamenti választások előtt, hiszen az egy politikai öngyilkosság lenne részéről.
Meglátjuk mi van még Orbán tarsolyában, de sokat onnan már nem húzhat elő.