Orbán valami nagyon nagy mocskosságra készül a melegekkel szemben!

0

Rajtunk, magyar választókon múlik, hogy Orbán meddig trónolhat a várban. Ha október 13.-án, azok akik változást akarnak nem maradnak otthon, akkor Orbán hosszú idő után először talán megtapasztalhatja, milyen az veszíteni. Persze a hatalma ettől még megmarad, de a legyőzhetetlenség mítoszának vége lehet, és akkor 2022-ben egy kormányzóképes ellenzék, hiteles és népszerű vezetőkkel, az új Magyarország víziójával képes lehet börtönnyugdíjba küldeni a vén csatalovat. Ahogy hallani, a felcsúti pálya 2022 májusában gondnokot keres, aki a birkákat legelteti a volt stadion füvén…

Jelige: A haza nem te vagy Orbán, lesz élet nélküled is.

Orbán azt is megjegyezte, hogy az októberi önkormányzati választások után két problémás ponthoz is hozzányúl a kormány:

szerinte az azonos nemű párok örökbefogadását illetően „van egy joghézag”, amelyet rendezni kell, továbbá előkerül a drogfogyasztással kapcsolatos jogi szabályozás is. Orbán nem fejtette ki, milyen irányú változás lesz, de a fideszes politikusok nyilatkozatai alapján egyik kérdésben sem következhet liberalizáció.

Orbán harmadik hangsúlyos témája a külpolitika volt. Orbán úgy látja, hogy Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter (nélküle alakult az új olasz kormány) és Hans-Christian Strache volt osztrák alkancellár (a botránya után kénytelen volt lemondani) valóban vereséget szenvedett. De szerinte ez csak átmeneti vereség az úgynevezett „nemzeti erők” számára, ahová a Fideszt is sorolja Orbán.

A miniszterelnök állítólag ki is mondta, hogy „nincs áttörés”, de bízik abban, hogy fordulat lesz Európában, és akkor lesz áttörés, ha Salvini lesz az olasz miniszterelnök. Erre a maga részéről lát is esélyt.

Orbán szerint Magyarország egyik nagy versenyelőnye a többi európai országhoz képest, hogy itt nincs koalíciós kormány, nincsenek kormányzati szintű koalíciós viták.

Egy résztvevő fontosabbnak nevezte Orbán záró gondolatát, amely arról szólt, vajon mit fog mondani a kormányfő a 2022-es választások előtt. Orbán olyasmit mondott a Fidesz esélyeit illetően, hogy
nem az a fontos, milyen nagy a kutya, hanem hogy milyen harciasság van a kutyában.

Vagyis Orbán szerint a lényeg, hogy megmaradjon továbbra is a küzdőszellem és a harci kedv, ez lesz ugyanis a 2022-es újabb győzelem záloga.