Orbán Viktor: A kórházi ágyak felszabadítása egy főpróba

0

A kórházi ágyak felszabadítása ma még csak egy főpróba, a legrosszabb lehetőség főpróbája, mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délelőtt az ajkai Magyar Imre Kórházban tartott előzetes bejelentés nélküli ellenőrzésen, amiről a Facebookra feltettek egy videót is.

 

Harminckilencedik nap. Reméld a legjobbat, de készülj fel a legrosszabbra. Ajka készen áll!

Harminckilencedik nap. Reméld a legjobbat, de készülj fel a legrosszabbra. Ajka készen áll!

Gepostet von Orbán Viktor am Sonntag, 19. April 2020

A miniszterelnök szerint ha a legrosszabb következne be, a magyar kórházaknak akkor is biztosítaniuk kell az ellátást minden koronavírusos betegnek.

 

“Mindenki nyugodtan aludhat, mindenkinek, aki beteg lett, lesz helye”

 

– fogalmazott Orbán Viktor.

A koronavírusos betegek ellátására kijelölt ún. járványkórházban a miniszterelnök végigjárta az intézmény teljes betegútját, a belépő zsilipeléstől az intenzív részlegig.

Az ajkai kórházban “békeidőben” 6 intenzív ágy működik, de az elmúlt hetekben az intézmény vezetése sikeresen kiépítette a kapacitásokat akár 86 intenzív ellátást igénylő beteg egyidejű elhelyezésére, amit számára a veszélyhelyzeti tervben előírtak.

Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor felhívta a figyelmet: figyelmeztető jel, hogy az összes Magyarországon regisztrált koronavírusos beteg egyhetede a Fővárosi Önkormányzat idősotthonából került elő.

Emlékeztetett: szerte az országban 1100 idősotthon van, és arra is készülni kell, ha a betegség mindenhol felüti a fejét.