Orbán Viktor a koronavírusról: Migránsok!

0

Ismertette az aktuális magyarországi járványhelyzetet, felhívta a figyelmet a gazdasági hatásokra Orbán Viktor az EU állam- és kormányfőinek kedd délutáni videokonferenciáján, amelyet Charles Michel, az Európai Tanács elnöke kezdeményezett – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke – írja a HVG.

Orbán Viktor tájékoztatta európai kollégáit arról, hogy Magyarország most a koronavírus elleni védekezésre összpontosít, a magyar hatóságok a helyzetet egyelőre az ellenőrzésük alatt tartják, jelenleg egyedi esetekkel foglalkoznak. Valamennyi bizonyítottan fertőzött személy kórházban, karantén alatt van. Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra, hogy meg kell találni az egyensúlyt az ügy elbagatellizálása és a pánik között. Külön kiemelte az osztrák hatóságokkal folytatott kiváló együttműködést – ismertette Havasi Bertalan.

Ami a jövőt illeti – folytatta – arra törekednek, hogy a vírus a lehető legkisebb hatást gyakorolja a gazdaságra; a kormány vizsgálja, hogyan tud támogatást nyújtani a magyar vállalkozásoknak az európai szabályokkal összhangban.

A magyar miniszterelnök szerint az illegális migráció és a koronavírus-járvány között egyértelműen kapcsolat van, hiszen számos bevándorló Iránból vagy Iránon keresztül érkezik, amely a fertőzés egyik gócpontja.