Orbán Viktor … , akarjuk mondani, Mészáros Lőrinc vagyona 185 milliárd forinttal nőtt a válság alatt.

Ez azt jelenti, hogy az elmúlt egy évben minden egyes órájában, amíg aludt, akkor is, 20 millió forintot keresett, percenként több mint 300 ezret… Nincs ennél világosabb bizonyítvány a kormány gazdasági válságkezeléséről, ilyen, amikor a kiváltságosok 1 százaléka gazdagodik a 99 százalék kárára.
Orbán Viktor ma azt mondta, a kormány nem illetékes Mészáros gazdagodásában. De még mennyire, hogy az. Hiszen éppen Orbán Viktor kormánya volt az, amelyik a gazdaságvédelemre szánt források háromnegyedét saját klienseinek adta, köztük a legnagyobb részt éppen Mészáros érdekeltségeinek. Íme, ennek az eredménye ez a brutális gazdagodás, lesz mit tenni abba a páncélszekrénybe… És mindezt azon a napon, amikor kiderült, egész Európában Magyarországra szabták ki a legtöbb bírságot az uniós forrásokkal való visszaélés miatt. (a hír: t.ly/QgoQ)
Az egyetlen jó hír ebben, hogy lesz miből visszavenni a kormányváltás után. Lesz Tiborcz-adó és lesz Mészáros-adó is.
Miközben a kormány kegyeltjei dúskálnak a milliárdokban, aközben Magyarországon:
– Már a válság előtt is 20 éves mélyponton volt a szociális kiadások GDP-arányos mértéke;
– Tízből négy magyar a jövedelmének csökkenéséről számol be;
– A magyarok többsége szerint 2021 tavaszán a megélhetési nehézségek, a túl magas megélhetési kiöltségek jelentik az ország legfontosabb problémáját;
– Áprilisban Magyarországon volt a legmagasabb az infláció;
– Az áremelkedések éppen a legnehezebb helyzetben lévőket érintik a legsúlyosabban;
– Európai összehasonlításban is a magyar kormány tette a legkevesebbet a munkahelyek védelméért (lásd mellékelt ábra);
– És mindeközben a kormány folytatja a gyermekeink és unokáink eladósítását kínai kommunista egyetemmel, Paks2-vel, kínai vasútvonallal.
Változásra és jóvátételre van szükség. Nem fogadható el olyan politika, amely miatt a leggazdagabbak tovább gyarapodnak, a többségnek pedig nőnek a megélhetési költségei. Támogatásra nem kampány idején jövőre, hanem válság idején, itt és most lenne szükség. Itt az ideje, hogy az 1 százaléknyi kiváltságos kevesek helyett a 99 százalék többséget szolgáljuk, a hatalom emberei helyett az emberek hatalmát.
👉 Szombaton bemutatja Karácsony Gergely annak a jóvátételi politikának az alapjait, ami az 1 százalék helyett a 99 százalékot támogatja. El fogja mondani, hogyan vegyük vissza a válság nyerészkedőitől, mit jelent a Tiborcz-adó mellett a Mészáros-adó, és mire kellene költeni a visszaszerzett közvagyont.