Orbán Viktor Borkai Zsolt fejét akarja!

0

Nem jogerős Borkai Zsolt győzelme a győri polgármester-választáson, az ellenzék ugyanis újra megtámadta az eredményt, a Győri Ítélőtábla pedig helyt adott a beadványnak. A szavazatokat most újra megszámolják, a voksokat rejtő urnák péntek délután érkeztek meg, eredmény október 31-én, jövő csütörtökön lehet – derül ki az atv.hu cikkéből.

Az ellenzék azt szeretné, ha az egész városi megméretést megismételnék.

Glázer Tímea ellenzéki polgármesterjelölt erről az ATV-nek azt mondta, azért fordult bírósághoz, mert a szavazóbiztosok

az eredeti dobozok helyett IKEA-s dobozokat találtak, és valami nem volt rendben a szavazókörökbe küldött lapok számával sem.

– Mi kérelmeztük azt is, hogy számolják meg az összes választókörzetben a jelölteknek a szavazólapjait. Abban a helyzetben, ami ma Győrben kialakult, igazából az lenne a legeredményesebb, ha az egész választást megismételnék – nyilatkozta a politikus.

 

Valaki elindított egy online petíciót is, amely Borkai Zsolt lemondását követeli. Ezt eddig több mint 1600-an írták alá, a hagyományos pénteki rádióinterjújában pedig Orbán Viktor is megpendítette, hogy Győr szexbotrányhős polgármesterének távoznia kellene a posztjáról.

 

– Ha rosszat tettél, el kell ismerni, meg kell bánni, majd végül elégtételt kell adni. Az elégtételadás ideje még nem jött el. Ide el kell jutni

– mondta a miniszterelnök.

Nagyrészt Borkai Zsolt botránya az oka, hogy a Fidesz hatalmas teret veszített az október 13-i önkormányzati választáson.

Egy újraszámlálást már tartottak Győrben, ekkor azonban csak az derült ki, hogy Borkai Zsolt nem 641, hanem egy 644 szavazattal előzte meg Glázer Tímeát.