Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt az Egyesült Államokban

A találkozóra a volt elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán került sor; a megbeszélésen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke valamint Susie Wiles, a Save America igazgatója, Brian Jack tanácsadó és Taylor Budowich, a Save America kommunikációs igazgatója.

Kovács Zoltán a médiának nyilatkozva korábban elmondta, egy tízes skálán „a tízet eléri” annak lehetősége, hogy a miniszterelnök amerikai útja alatt megvalósul egy találkozó Orbán Viktor és Donald Trump között – írta az  Euronews .

A nyitóbeszédet a magyar miniszterelnök mondja

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn utazott az Egyesült Államokba, ahol részt vesz az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján, a CPAC-en, és kétoldalú találkozókat is bonyolít.

ORBÁN VIKTORT AZ EGYIK NYITÓBESZÉD MEGTARTÁSÁRA KÉRTÉK FEL A VILÁG LEGNAGYOBB ÉS LEGBEFOLYÁSOSABB KONZERVATÍV RENDEZVÉNYÉN, AZ AMERIKAI CPAC-EN (CONSERVATIVE POLITICAL ACTION CONFERENCE).

A CPAC 1974-ben alapított konzervatív politikai dzsembori, melyet az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) rendez meg; s a közel fél évszázados története során az ACU legnépszerűbb, több tízezer konzervatívot megmozgató eseményévé nőtte ki magát.

 

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Donald Trump (b2) megbeszélést folytat a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án.

A tárgyaláson részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j3), Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke (j), valamint Susie Wiles, a Save America igazgatója (b), Brian Jack tanácsadó (b3) és Taylor Budowich, a Save America kommunikációs igazgatója.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Donald Trump (b) találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

képek. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher