Orbán Viktor egy aljas hazugsággal próbálja átverni az EU-t, ezért az uniós támogatásokat bukhatja az ország

Az Európai Unió újjáépítési programjának köszönhetően, Magyarország mintegy 6000 milliárd forintot kaphatna, csakhogy az Orbán-kormánynak köszönhetően, akár el is eshetünk a pénz jelentős részétől!

Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője már több alkalommal felhívta arra a figyelmet, hogy a magyar kormány nem megfelelően jár el az üggyel kapcsolatban. Az uniós forrás egyik felétele, hogy az adott kormány széleskörű konzultációt folytasson ezeknek a forrásoknak az elköltéséről.

Ehhez Orbánéknak be kellene vonniuk a társadalmi szereplőket, civil- és szakmai szervezeteket, önkormányzatokat, meghallgatni a véleményüket, miként lehetne az uniós pénzt a legmegfelelőbben felhasználni.

MOST KIDERÜLT, A KORMÁNY A HELYES ELJÁRÁS HELYETT INKÁBB GÁTLÁSTALANUL HAZUDOTT AZ UNIÓNAK, AMI VESZÉLYEZTETI A MAGYARORSZÁGNAK JÁRÓ ÚJJÁÉPÍTÉSI FORRÁST.

A szocialista képviselő közösségi oldalára kitett bejegyzésében azt írja:

Azt eddig is tudtuk, hogy a Fidesz sokféle aljasságra és bármekkora hazugságra képes, de bevallom még mindig meg tudnak lepni. Hosszas követelésünkre a napokban a kormány végre közzétette azt a dokumentumot, amely részletezi a Fidesz tervét a hazánknak jutó – mintegy 6000 milliárd forintnyi – újjáépítési uniós forrás felhasználásával kapcsolatban.

Arra már több alkalommal is felhívtam a közvélemény figyelmét: európai jogszabály kötelezi a kormányt arra, hogy széleskörű konzultációt folytasson ezeknek a forrásoknak az elköltéséről.”

Ujhelyi kiemeli:

“PONTOSAN TUDJUK, HOGY EZT NEM, ILLETVE CSAK MINIMÁLIS RÉSZBEN – VAGYIS SEMMIKÉPPEN SEM MEGFELELŐ MÉLYSÉGBEN – TETTÉK MEG.

Ehhez képest – kapaszkodjanak meg -, a kormány képes volt azt hazudni az Európai Unió felé benyújtandó hivatalos dokumentumban, hogy széleskörű konzultációt folytatott az ügyben (például online kampányt indított állítólag), de a legfelháborítóbb, hogy fontos konzultációs állomásként hivatkoznak arra az országgyűlési vitanapra is, amelyet nem a kormány, hanem épp az ellenzék kezdeményezett, miután a Fidesz igyekezett elsunnyogni ezt a kérdést.

AZÉRT AHHOZ TÉNYLEG VASTAG BŐR KELL, HOGY EKKORÁT HAZUDJANAK, KAMUZZANAK AZ ORSZÁG VEZETŐI. EGÉSZEN ELKÉPESZTŐ ÉS VÉGTELENÜL, SZÁNALMASAN PITIÁNER.

Nem fogjuk szó nélkül hagyni!” – teszi hozzá bejegyzésében az MSZP-s politikus.