Orbán Viktor elismerte, hogy Karácsony Gergelynek volt igaza!

A fővárosi tettekkel sikerült végre kimozdítani a kormányt a határozatlanságból és a tétlenségből. Orbán elrendelte a harmadik oltást, ez egynek jó, de még mindig kevés, hiszen több százezer embert hagy a Fidesz az út szélén – derül ki Karácsony Gergely írásából.

Karácsony azt is kihangsúlyozta: hazugság, hogy Magyarország lesz az első, ahol lehetőség lesz harmadik oltásra.

“Hiszen pont azokban az országokban, amelyekre a miniszterelnök eddig előszeretettel hivatkozott a kínai oltás reklámkampányának – alighanem jól megfizetett – arcaként, már elkezdődött a harmadik oltás.”

A főpolgármester ezzel arra utalt, hogy miután az Egyesült Arab Emirátusokban és Bahreinben is kiderült, hogy nem véd eléggé a kínai Sinopharm vakcina, elkezdték adni a harmadik adag oltásokat. Pontosan erre van szükség Magyarországon is – tette hozzá.

Karácsony Gergely három dolgot követel a kormánytól:
  • Átfogó, ingyenes ellenanyag-szűrést mindenkinél, aki Sinopharm oltást kapott és legalább 60 éves.
  • Biztosítsanak Harmadik oltást (bizonyítottan hatékony vakcinával) azoknak, akiknek a kínai vakcina nem eredményezett kellő védettséget.
  • A kormány azonnal számoljon el a kínai vakcina beszerzésének részleteivel, a fel nem használt kínai vakcinákat pedig vásároltassa vissza a kínai állammal.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke Orbán Viktor mai bejelentése után úgy fogalmazott:

“A 3. oltás engedélyezése körülbelül a 15. javaslat, amelyet Orbán átvesz Karácsony Gergelytől és a Párbeszédtől. Egyszerűbb lenne átadni a kormányzást, hogy az emberek valóban biztonságban legyenek!”

Hát, nem mondjuk, hogy nincs igaza.