Orbán Viktor: Előbb-utóbb ellakják tőlünk az országot, a Kárpát-medencét

„Egy új amerikai biztonságtechnikai doktrinát hirdettek meg, nem rejtették véka alá, hogy külpolitikai fegyverként fogják használni az energiát”

 

– fogalmazott Orbán Viktor, és hozzátette: az USA bátrabb szankciós politikát alkalmaz, és arra ösztönzi szövetségeseit, hogy bátrabban importáljanak tőlük.

 

Persze könnyű nekik, mondta a kormányfő, hiszen a SWIFT-rendszert ők uralják, és baráti nyomásgyakorlással bárkit meg tudnának győzni.

 

 

A megújuló energiaforrásokra való átállásról is szót ejtett a miniszterelnök, ám szerinte a modern technológia drága, ráadásul Brüsszel nyomása is nagy, ami szembe megy a nemzeti érdekekkel. „A gázfogyasztása csökkentésére szólított fel az Európai Bizottság, és hozzátette, hogy a tagállamoktól kérnének gázt – a Pál utcai fiúkban ezt einstandnak hívták”, summázta Orbán Viktor.

„Az energia nincs a Nyugat kezében, csak a katonai erő és a tőke – kérdés, hogy ezekkel mire lehet menni.”

Magyarország kihívásait is sorra vette a miniszterelnök.

  1. Az első szerinte a demográfia: „jóval több a temetés, mint a gyermekáldás”. Az önfenntartásra nem vagyunk képesek, bár a helyzet javult, de a probléma nem oldódott meg. „Előbb-utóbb ellakják tőlünk az országot, a Kárpát-medencét” – így a kormányfő.
  2. A második a migráció. „Ez már nem a Nyugat, hanem a poszt-Nyugat. 2050 körül be is következik a végső demográfiai váltás, a kontinens azon részén a nagyvárosokban 50 százalék fölé emelkedik a nem európai származású emberek aránya” – vélekedett Orbán Viktor. Szerinte Európa két fele között csata zajlik, a Nyugat harcot folytat Közép-Európa ellen. Szóba került Brüsszel és Soros György, „ránk akarják kényszeríteni a migrációt”. Orbán Viktor fontosnak tartja, hogy ne kényszerítsék ránk azt a sorsot, amit mi nem akarunk. Beszélt arról is, hogy Európában nem kevert népek élnek, ez egy tévedés. A Kárpát-medencében élők egy hungaro-pannon mártásban összekeverednek. Nagy történelmi csatákat emlegetett a kormányfő Nándorfehérvártól Poitiers-ig, és párhuzamot vont a migrációval.
  3. A harmadik a gender. Ebben is pereskedik Magyarország, mondta Orbán, várjuk az ítéletet. „A mi pozíciónk egyszerű: az apa férfi, az anya nő, hagyják békén a gyerekeinket, és ezt fogadtassák el Soros György hadseregeivel is. Ez az élet legfontosabb kérdése. Sosem lesz ennek a nyugati bolondériának többsége nálunk. Vannak ezek a gendermicsodák, transzgender például, de mi Transzilvániát tudunk legfeljebb kimondani, amit Erdélynek hívnak.” Ez a három kihívás, amiben most nagy csatát vív Magyarország, és létfontosságú, hogy győzedelmeskedni tud-e, a jövőnk ezeken a kérdéseken fordul meg – tette hozzá Orbán.