Orbán Viktor eltűnt!

0

Aki járatos a Forma 1 világában, az soha nem felejti el az 1997-es Magyar Nagydíjat, ahol a Hungaroringen fantasztikus jelenetek zajlottak a futam utolsó körében. A kanadai Jacques Villeneuve haladt át elsőnek a célvonalon, másodikként a sokáig vezető Damon Hill érkezett be. Igen ám, de a rendező valamiért nem adta be a befutását mutató kamerát, így születhetett meg az örökérvényű kiáltás a közvetítő Palik László részéről: de hová tűnt Damon Hill? Hová tűnt Damon Hill?

Ez jutott eszembe, amikor péntek reggel nyolc órakor a hírműsorok között szörfölve, egyiken sem láttam a miniszterelnököt, aki nagyon kevés kivételtől eltekintve, minden pénteken ott ül az állami rádió stúdiójában, hogy megválaszolja a neki bátran feltett kérdéseket. Hová tűnt Orbán Viktor? – kérdezhetné szinte extázisban Palik László, ha ő lenne a műsorvezető a miniszterelnöki szerepléseknél. De nem ő a műsorvezető, az állandó riporter, Nagy Katalin pedig nem szokta kiereszteni a hangját. Se a miniszterelnökkel, se mással szemben.
Kormányfő híján, Szentkirályi Alexandra ült a jól ismert stúdióban, de ő nem tud „viktoros” stílusban kinyilatkoztatni. Úgy gondolhatták azonban a kormányzati kommunikáció irányítói, hogy valakinek péntek reggel mégiscsak képviselnie kell a kormányt. Igaz, az sem ártott volna, hogy közlik az ország nyilvánosságával, vajh milyen halaszthatatlan közfeladat ellátása miatt nem tudott Orbán Viktor beülni a stúdióba – az amúgy az őáltala választott péntek reggeli időpontban?

Apa csak egy van – hozta le ezt a mondatot vasárnap, Apák napján, egy Orbán-fotóval a Fidelitas. Éppen ezért úgy gondolom, az országnak joga van megtudni, hogy Apával mi van?

Hová tűnt Orbán Viktor?

szerző. Bánó András