Orbán viktor háborús uszításba kezdett!

0

Megtörtént, amire Orbán Viktor évek óta várt, megkezdődött az újabb menekültválság, miután Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtökön megnyitotta Törökország határait az országban állomásozó szír menekültek előtt Európa felé.

A legújabb hírek már arról szóltak, hogy Erdogan pofátlan módon olyannyira nyomást akar helyezni az EU-ra, hogy őt támogassák az Oroszországgal szembeni konfliktusában, ami a napokban alakult ki Szíriában, hogy a menekülteket szervezetten még a határra is szállíttatta külön buszokban, hogy lehetőleg minél többen induljanak meg Nyugat-Európa felé.

Több sem kellett a bajkeverő fasiszta Orbán Viktornak, jól összecsapta a tenyerét, és tegnap telefonon beszélt is illiberális haverjával. Erdogan azt hazudta állítólag Orbánnak, hogy szegény törökökön óriási a nyomás, ezért “a továbbiakban már nem tudják visszatartani az Európába vándorlókat”. Arról a híradások szerint nem beszélt, hogy miért pont most változott a helyzet, eddig vajon miért voltak elegendők az uniós eurómilliárdok, hogy féken tartsa őket.

Orbán a beszélgetés után péntek délután összehívta a “biztonsági kabinetjének” ülését, hogy úgy tűnjön, mintha ő legalábbis az amerikai elnök lenne, és Magyarországon szükség volna ilyen kabinetre. Az ülésen áttekintették a hazai biztonsági szolgálatok jelentéseit, majd eldöntötték, hogy megerősítik a magyar határok védelmét, és fokozott figyelmet fordítanak a balkáni migrációs útvonalon zajló történésekre.

Aztán állítólag még egy levelet is írt Erdogannak – hogy minek, miután telefonon már egyeztettek, az rejtély -, amiben kifejezte részvétét a török fegyveres erőket Szíriában ért támadás áldozatai miatt.

„Biztosítom Önt, hogy Törökország NATO-szövetségesként és elkötelezett partnerként számíthat Magyarországra”

– nyalt be tövig Erdogannak Orbán.

Kijelentése valószínűleg nem alaptalan, a magyar miniszterelnök már eddig is mindent megpróbált megtenni azért, hogy újabb menekültválságot provokáljon ki a Közel-Keleten, nem kétséges, hogy a mostani helyzetet is aljas háborús propagandára fogja felhasználni, hogy még inkább megszilárdíthassa a hatalmát idehaza.

Egy biztos, az újabb konfliktussal nagyot nyert Orbán, újra lehet riogatni a bevándorlókkal meg a terroristákkal. Most tényleg van miért ünnepelnie, csak reménykedhetünk, hogy nem tart ki sokáig a szerencséje.

Forrás pestibulvar.hu