Orbán Viktor: “Manfred Weberrel fájdalmas vitánk lesz!”

0

Mindent megtesz az Európai Néppárt sikeréért, de az európai parlamenti választás után fájdalmas vita áll majd az EPP pártcsalád tagjaival és Manfred Weberrel az irányvonalról – mondta a magyar miniszterelnök a német Bild című lapnak adott interjúban.

Orbán Viktor úgy fogalmazott,

még mindig politikai otthonának tekinti az Európai Néppártot, de nem akarja, hogy a baloldallal kösse össze a sorsát, mert az szerinte olyasmit képvisel, ami tönkreteszi Európát.

A Fidesz elnöke úgy vélte, a skandináv és a Benelux-országokból érkezett tagpártok okozták a Néppárton belüli feszültségeket. Orbán Viktor ugyanakkor dicsérte Matteo Salvini olasz belügyminisztert, a Liga elnökét, aki szerinte jó munkát végez, így nem kellene vele kizárni semmilyen szövetséget az EP-választások utáni időszakbam.

A magyar kormányfő Heinz-Christian Strache volt osztrák alkancellár botrányáról azt mondta, egy politikus számára az emberek bizalma a legfontosabb. Az Osztrák Szabadságpárt volt elnöke szerinte elfogadhatatlan kijelentéseket tett, ezért veszítette el a bizalmat.