Orbán Viktor nagyon védi Nikola Gruevszkit, sőt mi fizetjük a nemzetközi körözés alatt álló bűnöző perköltségét!

0

Miért is…? Egyáltalán hogyan kaphat menedéket Magyarországon egy Interpol által is körözött személy?

Mivel kötelezhette le ennyire Orbánt? S miért a mi képünk kell, hogy égjen mindezért?

Csupa olyan kérdés, amit csak tetéz a Fővárosi Törvényszék mai ítélete, amivel elutasítja Nikola Gruevszki volt Macedón miniszterelnök kiadatását Magyarországról.

A volt macedón politikus kiadatási tárgyalása csütörtökön délelőtt tíz órakor kezdődött, ahova rendőrök állították elő. Gruevszki sportosan baseballsapkában, ám elegáns, sajtóhírek szerint 17 milliós napszemüvegben érkezett.

A bíróság azzal indokolta a döntését, hogy a kiadatás feltételei a szkopjei elsőfokú bíróság nemzetközi elfogatóparancsa és az Észak-Macedón (volt Macedónia) köztársaság igazságügyminisztériumának kiadatási kérelme vonatkozásában nem állnak fenn. Hogy ez mit is jelent magyarul, az nem derült ki.

A bíróság egyben azt is rögzítette, hogy a körözési rendszerben mindez rögzítésre kerül s a felmerülő bűnügyi költségeket a 17 milliós napszemüvegben villogó bűnöző helyett a magyar állam állja, azaz te fizeted, kedves hülye állampolgár.

Nikola Gruevszki 2006 és 2016 között volt az akkor még Macedónia nevet viselő Észak-Macedónia miniszterelnöke. Tavaly májusban két év letöltendő börtönbüntetésre ítélték hivatali visszaélés, választási csalás, bűnszervezetben való résztvétel és közrend elleni bűncselekményre való felbujtás miatt.

Továbbá abban is bűnösnek találták, mert miniszterelnökként politikai befolyását latba vetve, törvényellenes módon vásárolt páncélozott luxusautót a kormány, de voltaképpen saját maga számára.

Mindezek ellenére Magyarországon menedékre lelt s mai döntésével mindezt a magyar jogrend is biztosítja a számára.

 

Via: szabadhir.hu