Orbán Viktor: Olyan Közép-Európát építünk ahol az okoz majd fejtörést, hogy mit kezdjünk a Nyugat-Európából jelentkező munkavállalókkal

0

“Közép-Európa népei mindig is tudták, hogy a szabadságot nem fogja megkapni ajándékként egy nagy hatalomtól. (..) Ha a nyugatiakra vártunk volna, még mindig szovjet csapatok megszállása alatt élnénk, és kommunista pártkongresszuson döntenének a jövőnkről,”

– mondta a temesvári forradalom kitörésének 30. évfordulója alkalmából rendezett gálaesten Orbán Viktor.

https://www.youtube.com/watch?v=-_NEQ0ikYpo

A miniszterelnök szerint az a kérdés, hogy a közös múlt után van-e közös jövője a két országnak, meg is válaszolta:

“nagyszerű esélyt látok arra, hogy a jövőben románoknak és a magyaroknak közös céljaik lehessenek.”

“Mi magyarok ki akarunk törni abból, hogy Európa másodvonalába tartozzunk, de mi azok közé az európai ország közé akarunk tartozni ahol a legjobb élni, alkotni és lakni. Magyarország a világgazdaság legkorszerűbb technológiájával akar termelni. A legjobb és legtisztább természeti környezetet akarja élvezni. És a világ egyik legbiztonságosabb országa akar maradni,”

– jelentette ki Orbán.

Szerinte ezt a célt a szomszédainkkal együtt hamarabb elérhetjük. Hozzátette: Magyarország készen áll arra, hogy a szomszédainkkal együtt felépítsen egy új Közép-Európát.

“Olyan Közép-Európát, ami nem csak beszállítója a nyugati gazdaságoknak, hanem a világ egyik legsikeresebb és legversenyképesebb térsége is. (…) Ahol mindenkinek van munkája, ahová visszatérnek a munkásaink, ahol az okoz majd fejtörést, hogy mit kezdjünk a Nyugat-Európából jelentkező munkavállalókkal. Ha összefogunk, ha együttműködünk, akkor lehetségessé válik,”

– mondta.