Orbán Viktor saját maga termeli ki az oltásellenesek legnagyobb számát.

Dr. Kunetz Zsombor MBA, volt légimentő főorvos bejegyzése.

 

“A kínai vakcinával az a helyzet, hogy az van, és tömegesen is tudunk szerezni…Ehhez MÁR CSAK az kell, hogy a magyar egészségügyi hatóság azt mondja, hogy ez rendben van…Nagyon remélem néhány napon belül erre a kérdésre a magyar egészségügyi hatóságok választ tudnak adni. Ma feltettem azt a kérdést, hogy mit is vizsgálunk tulajdonképpen. Azt vizsgáljuk-e, hogy esetleg nagyobb kárt okozunk-e a vakcinával, mint a baj, amit elakarunk hárítani?…Az Operatív Törzstől ma az hangzott el, hogy nincs ilyen kockázat…..Mit csinál a hatóság. a válasz az az hogy mindegy, hogy a meggyőződésünk szerint nincs már ilyen kockázat, mégis van egy protokoll, amin végig kell menni és az időt igényel.”

-Orbán Viktor Kossuth rádió ma reggel.

 

Nem is tudom, hol kezdjem ez a fajta fickós megközelítést hívják a repülésben cowboy mentalitásnak, ezt az jellemzi, hogy szarunk a szabályokra, az mind csak bürokrácia. Sajnos azonban ezek a cowboyok rendszerint gyorsan meg is halnak, és sokszor magukkal rántanak jó néhány ártatlan utast is.
– mondta Kunetz.

 

Majd hozzáteszi,

A történet kulcspontja a MÁR CSAK, ami arra utal a miniszterelnök fejében, hogy a hatóságnak egy dolga van pecsételni és aláírni. Azonban a gyógyszer törzskönyveztetés és jóváhagyás ennél lényegesen bonyolultabb folyamat, amit még Afrikában sem az Operatív Törzs végez.
Ez nem tiszta bürokrácia, hanem sokkal inkább gyógyszerbiztonság és páciensbiztonság kérdése. Nem azért lassú egy folyamat, mert nincs meg a pecsét, hanem azért, hogy ne veszélyeztesse az adott szer az embereket.
Erre nálunk az Operatív Törzs tesz ajánlást Müller Cecíliával és a rendőrökkel karöltve.
Azt láttuk, hogy lélegeztető beszerzésben mennyire sikeresek voltak, amikor COVID betegellátásra alkalmatlan alvási apnoét kezelő lélegeztetőgépeket hoztak be.
Magyarországon a gyógyszer törzskönyveztetést az OGYÉI (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet) végzi. Vezetőjét Kásler Miklós EMMI miniszter nevezi ki.
Aki egy öttagú tanácsadó testületet is kinevezett a főigazgató mellé. Erről a korabeli Index így ír: “Ennek tagjai között ott találjuk a korábban a vezetői posztra szóba került embereket, de érdekes módon van két nem orvos is: Maurer Szemere, aki korábban Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó titkára, a Fidelitas külügyi kabinetvezetője, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. igazgatósági tagja volt, illetve Méhes László nevű mosonmagyaróvári ügyvéd.
Ezekből teljesen nyilvánvaló, hogy az OGYÉI nem lehet és nem is tud politikától független lenni. Rendkívül kíváncsi vagyok, hogy milyen döntést hoz a kínai vakcinával kapcsolatban, hogy foglal állást majd az engedélyezéssel kapcsolatban.
Magáról a kínai vakcináról nem sokat tudunk, azonban személyes információim is egybecsengenek azzal, amit a Magyar Hangban megjelentettekkel:
“a kínai oltóanyagok fejlesztési és tesztelési folyamata is teljesen átláthatatlan, a nyugati szakmai szabályokat áthágva még azelőtt engedélyezték őket a gyártó országok hatóságai, hogy elvégezték volna a biztonságosságról és hatékonyságról valós információt szolgáltató fázis-III-as teszteket.”

 

Orbán Viktor saját maga termeli ki az oltásellenesek legnagyobb számát. Ugyanis ez most már, és ezek után egészen biztosan semmi másról nem szól, mint a Kormánnyal szembeni bizalmatlanságról.
Értem, hogy nincs elég oltóanyag, azonban szemben a kormányzati kommunikációval erről nem az Unió, Brüsszel tehet, éppen ellenkezően EU nélkül valószínűleg ennyi oltóanyagunk sem lenne.
Határozottan az a véleményem, hogy nagyon fontos a minél szélesebb átoltottság minél előbbi elérése, azonban nem mindenáron.
Olyan oltóanyagot kell használnunk, amit az Európai Gyógyszerügynökség az EMA is jóváhagyott!
Minden olyan cselekedet, amely ennek ellenkezőjére utal az az oltás ellenesek táborát fogja növelni.