Orbánék az ellenzéki programmal házalnak Brüsszelben. Nagyon éhesek, nagyon várják a ZSÉ-t Orbán oligarchái

Súlyos pofon a Fidesz-kormánynak a Magyarország ellen megindított jogállamisági eljárás. Magyar György, a Mindenki Magyarországa Mozgalom egyik alapítója, neves ügyvéd, a Klubrádió Esti gyors műsorának vendége volt, ahol elmondta, Orbánék immár az ellenzéki program egy kidolgozatlanabb formájával próbálnak házalni Brüsszelben, csak érkezzenek meg végre a korrupciós vádak miatt elakadt EU-s pénzek.

A neves ügyvéd szerint igen sokat tanult a Fidesz az elmúlt időben. Ezt az bizonyítja, hogy olyan engedményekkel próbál eleget tenni az Európa Bizottságnak, amelyek az ellenzéki program részei voltak. Ilyen az Európai Ügyészséghez való csatlakozás, illetve az a javaslat, amely szerint egy közvádló bíróság elé vihet majd egy korrupciós ügyet akkor is, ha azt előzőleg az ügyészség elutasította.

Magyar György szerint Orbánék engedményeit nem lehet komolyan venni, ugyanis a jogállamiság feltételeit csak látszólagosan szeretnék megteremteni. A pénz nélkül maradt Fidesz-kormány viszont már egyre több mindent hajlandó megtenni, csak érekezzen meg végre az EU-s juttatás.