ORBÁNÉK ELTITKOLJÁK A MAGYARORSZÁGRÓL KÉSZÜLT KORRUPCIÓS JELENTÉST

0

Az Európa Tanács korrupcióellenes csoportja újabb jelentést írt Magyarországról, amelyben azt értékelték, hogy mi valósult meg a néhány éve megfogalmazott korrupcióellenes ajánlásaikból.

Valószínűleg szó esik benne arról, hogy sikerül-e megtiltani a magyar politikusoknak a nagy értékű ajándékok elfogadását (lásd közbeszerzésekből élő haveroktól elfogadott luxusrepülőzések és helikopteres vadászatok), sikerült-e az ügyészség működését függetlenné tenni (lásd például Orbán veje ügyeinek kivizsgálását) és felülvizsgálni az Országos Bírói Hivatal elnökének jogkörét. Talán még ki is egészítették a dokumentumot a közigazgatósági bíróságok, a VIP menekültek és a tao-rendszerhez kapcsolódó újabb javaslatokkal.

Pintér Sándor szerint viszont nincs megszabva, hogy a jelentést mikor kell nyilvánosságra hozni, úgyhogy erre mostanában ne számítson senki.

Magyarországon kívül csak egyetlen ország, az Európa utolsó diktatúrájaként emlegetett Fehéroroszország nem engedélyezte a korrupcióellenes testület országértékelésének megjelenését.

Forrás: Tarjáni Fészes/facebook