Orbánék új törvénye miatt az ápolók több mint harmada nem akar többet dolgozni az egészségügyben

Egy friss felmérés szerint, Orbán új törvénye miatt, az ápolók harmada nem akar tovább dolgozni.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara ma nyilvánosságra került, 30 ezer főt megkérdező felmérése egyértelműen rámutat, hogy Orbánék új egészségügyi törvénye hatalmas károkat fog okozni. A felmérésből látszik, hogy az alacsony fizetésük miatt eddig is kilátástalan helyzetben élő ápolók, egyszerűen hamarosan feladják munkájukat.

A megkérdezettek közel egyharmada ugyanis még alá sem akarja írni a kormány rájuk erőltetett új jogviszonyát, sőt, jó részük már a pályája elhagyásán gondolkozik.

Orbánék egy nap alatt áterőszakolt új jogszabálya óriási károkat fog okozni a betegellátásban, amelynek kárvallottjai az eddig is megalázó helyzetben lévő szakdolgozók, és a bizonytalanságban élő betegek lesznek – közölte a Jobbik.

Utaltak rá, hogy Orbánék egészségügyi reformkísérlete az egyeztetés hiánya miatt úgy tűnik, kezd csődöt mondani, mert a szakma egyre nagyobb arányban utasítja el a jogviszonyuk megváltoztatását.

Hozzátették Orbánnak abba kell hagynia az egészségügyi dolgozók megalázását és egymásnak ugrasztását, különösen most, amikor szabadjára engedte a koronavírust. Nem lehet bizonytalanságot okozni a védekezés szempontjából legfontosabb dolgozók körében akkor, amikor a kormányzati mulasztások miatt, már a vírus diktálja a tempót hazánkban – írják közleményükben.

via. MTI