Orbánnak köszönhetően az EU legkorruptabb országa lettünk

A koronavírus-járvány közben akkora lopás-cunamit vezényelt le a Fidesz, hogy mára már nincs nálunk korruptabb ország az EU-ban – derül ki a Transparency International jelentéséből, emlékeztetett az ezalenyeg.hu.

2010 óta folyamatosan zuhanunk a lejtőn a korrupciós mérőszámok tekintetében. A Fidesz szisztematikusan épített ki egy olyan rendszert, ahol törvényessé és intézményessé tették a lopást. De még erre is rá tudtak tenni egy lapáttal. Miközben tombol a járvány és emberek tömegei veszítik el a munkájukat az országban, a Fidesz minden képzeletet felülmúló harácsolásba kezdett.

Padlássöprés!

Korábban is megírtuk, hogy a tavalyi évben rekord méretű hitelt akasztott a Fidesz-kormány a magyar emberek nyakába. Az állam 5500 milliárd forinttal költött többet a bevételeinél, és ezt majd az unokáinknak kell visszafizetni. Most azonban a Transparency International jelentéséből az is kiderült, hogy a pénz nagy részét a saját haverjaik közé szórták ki.

  • Mészáros Lőrinc luxushoteljei és balatoni jachtkikötői több tízmilliárd forintos támogatás kaptak, miközben a budapesti szállodák a mai napig várnak a segítségre.
  • Sport és egyháztámogatásra a sokszorosát költötte a kormány tavaly, mint az egészségügyre.
  • Az egészségügyi beruházások egy részét is túlárazták és a Fidesz-közeli cégek kerestek jól rajtuk.
  • A kormányközeli cégek az általuk megnyert közbeszerzések 68%-ában egyedül indultak a pályázatokon.

A tavalyi lopás-cunaminak köszönhetően a szervezet jelentése szerint már az Európai Unió legkorruptabb országa vagyunk (Bulgáriával és Romániával holtversenyben). A hazai termékek 0,7–1,3%-át kitevő pénz tűnik el minden évben a korrupt ügyeletek miatt a magyar gazdaságból. Ez alsó hangon is több százmilliárd forint.

A Fidesz-kormány a járványhelyzetet kihasználva a szemünket is kilopja, miközben szeretteink halnak meg és veszítik el a munkájukat a koronavírus miatt! Felháborító!