Orbánnék magánegyeteme lesz a Corvinus?

0

Orbánék magánegyeteme lesz a Corvinus?

Félévenként négymilliós tandíjjal a gazdagok egyeteme lehet a Corvinus, 2020-tól pedig nem hirdetnek majd állami helyet, mindenki fizet majd, aki ott akar tanulni.

Előzmény. Orbán Ráhel a miniszterelnök lánya több előadást is tartott már az egyetemen. Valószínű kedvet kapott hozzá, és jelezte apucijának, hogy a dívát világ, a turisztika, és a budapesti Bálna után jó lenne neki egy saját egyetem is.

Nosza rajta, az egykori Közgáz egyetemet egy alapítvány működése alá rendelték. Ha már van egy alapítvány, akkor onnan pofon egyszerűen játszható át magán vagyonná. Hiszen Kósa Lajos is megmondta amikor a Nemzeti Bank alapítványokon keresztül lopta a pénzt, hogy “elvesztette közpénz jellegét”!  Persze az Alkotmánybiróság ezt alkotmányellenesnek minősítette, de ezt kormányzati szinten magasról szarják le!

Persze van hivatalos verzió is. Orbán dédelgetett álma, hogy a Corvinust a világ legjobb 100 egyeteme közé felhozni. Ehhez viszont tőkére van szükség. Az oktatásra ugyan költeni nem akarnak, így egyenes út a teljes fizetős oktatás irányába, ahová a nép egyszerű gyermeke soha a büdös életbe nem juthat be!

Így válik egy állami közintézmény, a rezsim kiváltságosainak a saját oktatási intézményévé.