Orbánt éltetik a német szélsőjobboldali lapok

0

Éltetik és mint megmentőt emlegetik Orbánt a német szélsőjobboldali már már fasiszta lapok.
A magyar miniszterelnök rögtön három szélsőjobboldali címlapról is ránk köszön. Az emlegetett Compact a magyar miniszterelnöknek A tulajdonságokkal bíró ember címmel hódol háromoldalas portréjában, amelyből megtudhatjuk, hogy az ifjú Orbán a francia egzisztencialistákhoz fordult tanácsért, amikor katona korában arra volt kíváncsi, hogyan viselkedjen az ember, ha „abszurd, extrém szituációba kerül”. A jobboldali fordulata pedig a jól értesült szerző szerint annak köszönhető, hogy Soros György egy 1993. áprilisi ebéden arra akarta rávenni, hogy ne foglalkozzon a kereszténységgel, hazával és a hagyománnyal, hanem lépjen inkább koalícióra a szocialistákkal.

A pár éve indult CATO magazin már nyolc oldalt áldoz a magyar kormányfőre. Lee Walter Congdon, a James Madison University nyugalmazott professzora és a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjének büszke viselője szépen fel is mondja benne a Fidesz-propagandát. Eszerint Kis János és Haraszti Miklós SZDSZ-alapítók a kezdetektől lenézték Orbánt, és az illiberális demokrácia igenis demokrácia, a magyar kultúrának és hagyománynak pedig csak akkor van esélye túlélni, ha egy erős vezető könyörtelenül felveszi a harcot az EU-val.

A tizedik évfolyamánál járó ZUERTS! magazin már a címlapjával is jelzi, hogy az orbáni propagandában követendő példát lát: Soros György és Jean-Claude Juncker arcképét egyszerűen kivágta az „Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel” feliratú plakátokról, majd alá írta: „Harc Európáért. Hazafiak az eurokraták ellen.”
Forrás Magyarnarancs