Orbánt lehetséges, hogy skizofréniával kezelik?! (+Videó)

5

Orbán Viktor pszichiátriai kezelésre szorulhat, mások szerint erős pszichiátriai kezelés alatt áll! Orbán Viktor miniszterelnök állítólagos betegsége hosszú évek óta vissza-visszatérő téma a médiában, de újabban már Vona Gábor Jobbik elnök révén a parlamentben is történt rá utalás. Számtalan elmélet, teória került nyilvánosságra komoly, és kevésbé komolyabb emberektől. A magyar közvéleménynek a látható tünetek után joga van tudni, hogy Orbán skizofrén paranoiás beteg vagy nem. Annál is inkább, mert a kutatások egybehangzóan kimutatták, hogy valamennyi diktátor személyiségét skizofrén betegségek befolyásolták. Egy televíziós felvétel árulkodó módon mutatja azt, amiről Magyarországon már korábban is sokat beszéltek, de eddig csak rosszindulatú híresztelésnek hangzott: Orbán Viktor vélhetően pszichiátriai kezelésre szorul, mások szerint pszichiátriai kezelés alatt áll, és a felvételen látható szájmozdulatok az erős pszichiátriai gyógyszerek mellékhatásai. Orbán Viktor az ATV híradójának felvételén a háttérben áll, és megdöbbentő szájmozdulatokat tesz, amilyeneket hétköznapi ember csak pszichiátriai osztályokon és zárt intézmények lakóinak esetében láthat. Egy ígéretesen indult karrier látványos kudarcának oka is lehet az a betegség, amelynek tünetei immár letagadhatatlanok, és amelyek mindenkit alkalmatlanná tesznek vezető pozíció betöltésére. Szakemberek szerint a felvételen látható jelenség oka többféle lehet, de leggyakrabban a Tardive Dyskinesia jelenségének tudható be, amelyet skizofrén betegségek ellen használt gyógyszerek huzamosabb ideig történő használata válthat ki. Ilyen gyógyszerek például a Deglan, Maxolon vagy a Reglan nevű tabletták, amelyeknek mellékhatásai az idegrendszerben okoznak olyan hatásokat, amelyek kényszerű szájmozgásokat, kiszáradást vagy más mozgási rendellenességeket idéznek elő. A tünetek csökkentése a gyógyszeradag csökkentésével vagy más medicinára való kiváltásával lehetséges, de figyelembe kell venni, hogy ez miképpen befolyásolja az alapbetegséget.Ezeket a gyógyszereket skizofrén betegségekre használják. A szakirodalom a skizofréniáról a következőket írja, hogy a skizofrénia nem egységes kórkép, összefoglaló neve a pszichotikus állapotok közé sorolt agyi betegségeknek, melyeknek közös jellemzője, hogy a beteg akarata, gondolatai és érzelmei szétesnek. A pszichotikus állapotok a realitásérzék elvesztésével, érzékcsalódásokkal, hallucinációkkal, az érzelmi élet zavaraival, téveszmékkel, tudatzavar jelentkezésével járó elmegyógyászati betegségek. Ez az állapot más betegségekben is előfordulhat, amikor a felsorolt tünetek közül csak egy-egy dominál. Mai nézeteink szerint több tényező játszik szerepet kialakulásukban, de e kórképek kiváltó oka lényegében ismeretlen:

”A következmények között felsorolja, hogy “a beteg úgy rakja össze a külvilág történéseit, hogy azokból egy veszélyes, ijesztő kép áll össze. A tünetek elmúltával a beteg többnyire világosan látja a roham idején észlelt világ és tettei irracionális voltát. A betegség ezen aktív szakaszaiban a beteg veszélyes lehet önmagára és környezetére”.

 

Orbán Viktor esetében nem magánügy az, hogy a látható tünetek mögött milyen okok és milyen betegségek húzódnak meg. Az ország sorsát meghatározó vezetőként közügy az, hogy a ma már szinte tekjhataloommal rendelkező miniszterelnök milyen betegségben szenved, ha szenved. Ha skizofrénia gyötri, akkor annak tünetei alkalmatlanná teszik egy ország vezetésére, mert ez a betegség veszélyessé teszi a környezetére. A magyar közvéleménynek a látható tünetek után joga van tudni, hogy Orbán skizofrén paranoiás beteg vagy nem. Ha az akkor egy ország vezetésére teljes mértékben alkalmatlan!

 

(OLKT)