Öreg kipcsak vagyok, vagy türk, vagy mifene, de …

0

Öreg kipcsak vagyok, vagy türk, vagy mifene, de most mégis azt javasolnám szerényen: vagy a gyógyszer színét, vagy annak mértékét, kevesebb páleszt, vagy többet – anno, az én kőművesem a reggeli fél liter vegyigyümi-rum kombó előtt, például agyilag például totál zokni volt. Totál! – ….vagy a Kedves Vezetőt, de az isten szerelmére, VALAMIT CSERÉLNÜNK KELL!
Sürgősen tegyünk valamit, mert ebbe beledöglünk lassan, ha minden így marad!
A Kedves Vezető ma – igen, mert péntek lenne kérem alássan. Péntek, mikor a Kedves Vezető igét hirdet reggelente – egyrészt kihirdette az ő szép szájával a kijárási tilalmat.
Abban most nem is kötözködnék, hogy a nyugdíjasok, – akik eddig, elvileg kötelezően otthon üldögéltek, – most délig piacozhatnak, hála a Kedves Vezetőnek, miközben a piac délután jobbára nem is működik. Ha így, hát így. Majd szólunk a mamának, hogy most ő vásárol, mi nem mehetünk. A Kedves Vezető csak érzi a piacok lelkivilágát, nem?
Eddig úgy voltam vele, ha már ilyen ügyesen csaltak, akkor biztos megérdemli. Meg mi is. Van úgy, hogy a rövidebbet húzza az ember. Van úgy, hogy tízmillióan is. Nekünk ő jutott. Kis ország vagyunk, ne válogassunk.
Mindennek ellenére a mai reggel mégis meglepetés volt. Mert értem én, hogy normális emberre nem lehet fürdőhelyet bazírozni, már Rejtő is megmondta, mi, kipcsakok, türkök, meg híresek vagyunk a fürdőinkről, de azért mindennek van egy határa. Vagy legalább vannak ápolók, vagy ilyesmi. De, nem. Mi nem. Mi péntekente elhűlve, vagy bambán, ki-ki tehetsége-akarata szerint, hallgatjuk a Kedves Vezető mit álmodott meg aktuálisan.
De, mit is? Például azt, hogy Magyarország köszöni a Türk tanácsnak és Kínának, amit tőlük kaptunk? Mitagadás, a Türk tanács segítsége egyenesen pompás lehet, bár ember nincs, aki megmondja, hogy oda fürkészeket, vagy portyázókat küldött ki a Kedves Vezető, aki újabban nemcsak minket, a világot menti meg naponta többször is, de repülőgépet pakol, infektológiai tanácsokat ad, …az utcán újságot árul,
és ötkor kel, zötyögz villamoson, és éjjel tanul, és fáj a szeme,
s a fáradtságtól a könnye kicsordul…
…. Közbevetőleg, valaki a várból árulná már el, honnan újabban ez a fürkészős-portyázós őrület? Ez még most olvassa az Egri Csillagokat, vagy mi a lófütty van?
Vagy legalább azt mondaná már meg bárki is, a türk tesók(?) egyáltalán hogy ma kerültek ide? Tegnap zsírosat vacsorázott, szarul aludt, vagy hogy? Meg Kínától mit is kaptunk, amiért ennyire hálálkodnunk kellene? Arra gondol, amit – késve és keveset – megvettünk, – mondom MEGVETTÜNK – vagy a hálálkodás kizárólag a csomagokra biggyesztett „Hajrá Magyarország” matricáknak szól?
Miről beszél, mire gondol ez az ember, mikor az ET főtitkárának azt üzeni „Ha Ön nem képes segíteni nekünk a jelenlegi válsághelyzetben, kérem, legalább tartózkodjon a védelmi erőfeszítéseink akadályozásától ”. NEM KÉPES SEGÍTENI, mondja a K. Vezető, holott tudva tudja, hogy az EU éppen most kétezer milliárd forintos segély nyújt Magyarországnak? Tudják mennyi pénz ez? TUDJÁK?
– Ennél alig többet nyúltak le a magánnyugdíjpénztári megtakarításainkból Kedves Vezetőink.
– Száz stadion ára. Képzeljék már el! alsó-józsának is lehetne belőle stadion. Vagy Biharugrának. Patent, neeem?
– Ennyit még a malacszerelőnek sem sikerült lo…megtakarítania az elmúlt tíz évben.

Pfűűű! Éljenek a kipcsakok!

Ja! És tudják mit mondott Besenyő Pista bácsi?
Nade Margit! Noormális??? (Ez most, hogy jön ide? Nem tudják??)

Varga Zoltán/facebook