ORFK: Összeomlott a déli határ!

A nyugati országokban mostanság veszi ki a szabadságát a legtöbb kelet-európai vendégmunkás, aki ilyenkor többnyire autóval látogat haza, így a horvátországi és szerbiai határátkelőinken több kilométeres kocsisor és még több órás várakozás alakult ki.

A Letenye I. közúti határátkelőhely és a Letenye II. autópálya-átkelő előtt két, illetve három órát kell ácsingózni a kilépésig. A torlódás oka a megnövekedett forgalom mellett az, hogy a horvát oldalon a beutazással kapcsolatos teljes körű adminisztráció időigényes.

A röszkei közúti határátkelőhelyet a határátlépés gyorsítása érdekében szombaton 13 óra 30 perctől ideiglenesen csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják. A Csongrád-Csanád megyei rendőr-főkapitányság közlése szerint a magyar rendőrség és a szerb társszervek célja, hogy csökkentsék a várakozási időt. Ehhez a belépő forgalmi sávokon is a kilépést teszik lehetővé, így a két röszkei átkelőn összesen tíz forgalmi sávon hagyhatják el az utasok az országot. A belépő utasok a röszkei autópálya-határátkelőhelyet használhatják.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán, illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

Letenye – Határ – Horvátország – Dugó

 

 

(MTI)