ORFK: úgy tűnik a lakosságot nem érdekli a kijárási korlátozás, ezért újabb szigorításokat kérünk a kormánytól

0

Ahogy arról beszámoltunk, újabb 11 fertőzöttel 744-re emelkedett hazánkban az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma. A Nemzeti Népegészségügyi Központ hétfő reggel közölt adatai szerint a járványnak újabb 4 halottja van. A halottak száma 38-ra nőtt. Eddig 67-en épültek fel a betegségből.

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján Kiss Róbert elmondta, a rendőrség folyamatosan ellenőrzi a közterületeket, és az a tapasztalat, a jó idő beálltával sokkal nagyobb számban járnak ki az emberek. 4292 rendőri intézkedés volt a kijárási korlátozással kapcsolatban, 3102 végződött figyelmeztetéssel, és 532 esetben szabtak ki helyszíni bírságot.  648 esetben pedig feljelentéssel éltek.

A RENDŐRI INTÉZKEDÉSEK SZÁMA VASÁRNAP A DUPLÁJÁRA EMELKEDETT BUDAPESTEN

az előző naphoz képest. Összesen 614 esetben intézkedtek a budapesti rendőrök a kijárási korlátozás nem betartása miatt.

A friss kormányrendeletben, amiben felfüggesztették a parkolási díjak fizetését, az is szerepelt, hogy a korábban személyes megjelenéshez kötött eljárásoknál telekommunikációs eszközöket használjanak. Amennyiben ez nem lehetséges, úgy három hónapra fel kell függeszteni az adott eljárást, mondta Kiss.

A mai napon a vírusjárvánnyal kapcsolatban elrendelt büntetőeljárásokról száma 159:

  • 37 esetben csalás,
  • 11 esetben járványügyi szabályszegés,
  • 24 esetben közveszéllyel fenyegetés,
  • 45 esetben rémhír terjesztéssel

összefüggésben. A hétfő reggeli adatok szerint 14 325 hatósági házi karantén van, és több mint 112 ezer ellenőrzést hajtott végre a rendőrség.

A rendőrség további szigorítást kér a kormányzattól.