Óriási gond. Épp a legrosszabbkor…Sorra mondanak fel a szegedi aneszteziológusok

Tudomásul kell venni embereket kiknek értelmi szintjük a Fidesz szavazóinál jóval magasabb emberi értékeik megbecsülendők nem lehet idióta kormány politikusainak kényszeríteni semmire ! Ugyanis ezek az emberek tisztában vannak vele hogy a kormány és Orbán is hazugságokat terjeszt és elfogadhatatlan rendeleteket törvényeket hoznak ! A teljesen tönkretett egészségügyet még nehezebb helyzetbe hozzák hisz már most vannak az országban olyan helyek ahol az egészségügyi ellátás megszűnt ! A járványkezelése a kormánynak csődöt mondott bebizonyították amihez hozzá nyúlnak legyen az akár az oktatás akár a munkahelyteremtés akár az egészségügy teljesen széthullik ! Egy valami látható jól hogy hatalmas összegeket nyúlnak le a járvány kezelésére hivatkozva így tömik a családi vállalkozásba vagy oligarchák zsebébe a nép gyógyítására az egészségügy finanszírozására köthető pénzeket !

Legkevesebb 15 orvos hagyta el a szegedi klinika Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetét – írja a Szeged.hu. A portál szerint mindez 3-4 hónap alatt zajlott le, és a fenti szám kizárólag az orvosokra vonatkozik, ebben a szakdolgozók nincsenek benne. Az értesülést a hvg.hu forrásai is megerősítették.

A Szeged.hu-nak nyilatkozó orvosok közül többen a nehéz munkakörülményekre hivatkoztak, amely szerintük összefügg a bürokráciával, ami az egyetem és a klinikák működését jellemzi. Azt is hozzátették, hogy a legegyszerűbb ügyek elintézése, vagy eszközök beszerzése is hónapokat vesz igénybe.

A lap által megszólaltatottak „a klinika átgondolatlan és tervszerűtlen működéséről beszéltek, ami a járványhelyzetben még látványosabban megmutatkozik”.

Az aneszteziológusok távozása a koronavírus-járvány miatt különösen kényes ügy lehet, mert rájuk van szükség többek között a lélegeztetéshez is. Tíz napja Müller Cecília azt mondta az operatív törzs sajtótájékoztatóján, hogy a gépek működtetéséhez tavasszal megtörténtek az átképzések, és vannak aneszteziológusaik is. Az egyelőre nem derült ki, hogy mekkora gondot okoz a hiányzók pótlása és az sem, ez időközben megtörtént-e.