Óriási hibát vétett az Orbán-kormány – aztán saját magukat buktatták le!

0

Eddig makacsul tagadták, sőt politikát építettek arra, hogy az EU nem ad pénzt a védekezésre. Most azonban hibáztak – mondta el Török Zsolt az MSZP önkormányzati képviselője.

A képviselő kiemelte, hogy

“a Pénzügyminisztérium közlése szerint egy uniós program újratervezésével sikerült felszabadítani 420 milliárd forintot, amit gazdaságvédelemre szánnak.
Mindezt azok után, hogy a kormány hetek óta azt ismételgeti, hogy az Európai Unió semmit sem segít a koronavírus-járvány okozta gazdasági válsághelyzet megoldásában.
A Demokratikus Koalíció és az MSZP felhívja a figyelmet, hogy ismét egy erős kormányzati hazugság bukott meg.
Az, hogy hirtelen sikerült előásni 420 milliárd forintot, kizárólag azért lehetséges, mert az Európai Unió lehetőséget ad az uniós támogatások válsághelyzetben való – szinte feltétel nélküli – felhasználására.
És ez még nem minden, összesen több mint 2000 milliárd forint uniós pénz áll Magyarország rendelkezésére a járvány okozta gazdasági bajok enyhítésére.
A kormány hiába mutogat Brüsszelre: újra és újra kiderül, hogy ki segít valójában a magyar embereknek és ki az, aki feneketlen zsákként tüntetné el az uniós milliárdokat, miközben gátlástalanul hazudik.”

– zárta.

forrás. mszp.hu