Óriási mennyiségű közpénz szivárog el Orbán Ráhel birodalmába

Hatalmas pénzeket keresnek az állami divatügynökség dolgozói!

Szerinted normális, hogy egy tanár, vagy orvos 10 év alatt keres annyit, mint az állami divatügynökség dolgozói 1 év alatt?

Tevékenységével még nem robbant be a világ élvonalába, de a fizetések már világszínvonalúak a magyar divatnak irányt mutató és kereteket adó Magyar Divat és Design Ügynökség Nonprofit Zrt.-nél, írja a Népszava.
A lap szerint az Orbán Ráhel közeli, állami milliárdokkal megtámogatott divatcég most közzétett 2019-es mérlege szerint közel félmilliárd forintot, bérjárulékokkal együtt 445 milliót költöttek el bérköltségekre a tavaly statisztikai átlagban 10 munkavállalóval dolgozó ügynökségnél.
2018-ban még 1,4 millió forint volt a havi átlag vezetői bér, tavalyra ez 2,6 millió forintra kúszott fel, de elég komoly tanácsadói szerződések köttethettek az ügynökségnél, mivel a mérleg szerint tavaly összesen 146 millió forintot fizettek ki tanácsadásért, illetve 73 milliót szakértői díjakra.
A cikkben emlékeztetnek, a vállalkozást 2018-ban alapította az állam a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) égisze alatt azok után, hogy piaci hírek szerint a turizmus után a dizájn és divatvilág is felkeltette a miniszterelnök lányának érdeklődését.
Az állami cég kapott maga alá egy elegáns istenhegyi úti villát, illetve egymilliárd forint közpénzt az elinduláshoz, élére pedig az a Bata-Jakab Zsófia került, aki nem mellesleg Orbán Ráhel barátnője.