Óriási nagyot hazudott a kormány az egészségügyisek béréről!

Az orvosok és ápolók igencsak meglepődtek, amikor a Fidesz-kormány közölte a fizetésüket.

Az elmúlt tizenkét évben egyértelműen az egészségügyben vitte véghez a Fidesz a legnagyobb pusztítást. A kórházépületek siralmas állapotban vannak, az orvosok és ápolók pedig felháborítóan alacsony fizetésekért kénytelenek dolgozni a járvány közepén is.

Erre még rátett egy lapáttal, amikor tavaly tavasszal egy rabszolgaszerződést kényszerítettek az egészségügyi dolgozókra, amiért ötezer ember hagyta ott a kórházakat a koronavírus-járvány legnehezebb heteiben.

A választáshoz közeledve Orbánék is érzik, hogy nagyon durván kilóg a lóláb, de lassan a teljes ló is a magyar egészségügy kérdésében. Ilyenkor lehetne valódi segítséget nyújtani az újra felfutó járvány ellen éjjel-nappal küzdő orvosoknak és ápolóknak. Ehelyett a Fidesz-kormány olyan táblázatot tett közzé, amely szerint a pályán eltöltött időtől függően az ápolók átlagkeresete 2022-ben bruttó 517 ezer és 690 ezer forint közötti.

A brutális hazugság mértéke még az ápolókat is megleptek, akik kommentáradattal lepték el a kormányzat Facebook-oldalát!

Az ápolók valós fizetésénél másfélszer nagyobb béreket hazudott a kormány csak azért, hogy jó színben tüntessék fel magukat!

Egy fővárosi centrumkórház dolgozója azt írta az ő kategóriájában megjelenő 690 ezer forintos átlagkeresetet talán még akkor sem tudná elérni, ha havi 300 óránál is többet dolgozna. Mint mondta, ez, most a covid-idején, fizikai képtelenség. Egyre több és több egy-egy műszakban a munka.

A hazug kormányzati táblázat megjelenése komoly indulatokat keltett az egyébként is leharcolt magyar ápolók között. Közben a KSH közzétette a tavalyi év egyik legszomorúbb számát: egyetlen év alatt 17 ezer ember hagyta el a magyar egészségügyet.

A fideszes hazugságvilág és a valóság között egyre nagyobb a szakadék. Ennek a betemetésére pedig csak az április 3-i választás lehet alkalmas. Legyünk ott mindannyian!