Óriási pofont kapott Orbán az Európai Parlamenttől és az Európai Tanácstól

Figyelem fontos!

Az Európai Parlament és az Európai Tanács is hónapok óta azon vitázik, hogy jogállami kritériumokhoz kössék-e az EU-s támogatások kifizetését. Erre a kérdésre most az unió polgárai adhattak választ.

A felmérést az Európai Parlament megbízásából készítették, és az unió 27 tagállamában végezték el. A tagországok 24812 állampolgára válaszolt a kérdésekre,

MELY SZERINT 10-BŐL 8 TÁMOGATJA A JOGÁLLAMISÁGI ELVET!

Hiába kampányolt intenzíven az Orbán-kormány ellene, a 27 tagországból 26-ban 70 százalék feletti az ügy támogatottsága, és nem Magyarország a kivétel, hanem Csehország, ahol mindössze a megkérdezettek 59 százaléka kötné a jogállamiság megtartásához az uniós pénzek kifizetését.

Orbánék megalázó vereséget szenvedtek ebben a kérdéskörben, mivel hónapok óta mást sem hangoztatnak a magyar állampolgárok felhatalmazására hivatkozva, minthogy elfogadhatatlan amit az unió rá próbál kényszeríteni a tagországokra.

A KORMÁNYNAK AZONBAN SZEMBE KELL NÉZNIE A VALÓSÁGGAL, A FELMÉRÉS SZERINT, A MAGYAROK 72 SZÁZALÉKA TÁMOGATJA A JOGÁLLAMISÁGI FELTÉTELT,

ezzel pedig hangot adtak annak is, hogy elég volt a NER gátlástalan lopásából!

Telex közlése szerint az Európai Parlament arra is kíváncsi volt, vajon hányan támogatnák, hogy a koronavírus-járvány miatti gazdasági hatások kezelése érdekében, nagyobb legyen az EU-s költségvetés.

Ebben a kérdésben már nem született ennyire nagy többségű eredmény, a 27 tagállamban csak 54 százalék támogatná a dolgot.
Magyarországon azonban itt kicsit lemaradva, a megkérdezettek mindössze 44 százaléka gondolja jónak az elképzelést.