Óriási szégyenpadra ültette Magyarországot a mai napon Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnk Szerbiába látogatott, ahol Európa leginkább Putyin-barátnak tartott állami vezetőjével, Aleksandar Vučić szerb elnökkel találkozott.

Szerbiába látogatott Orbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy többek között szombaton részt vegyenek a felfoghatatlanul drága Budapest–Belgrád-vasútvonal Belgrád-Újvidék szakaszának ünnepélyes átadásán, Újvidéken.

Emellett természetesen az orosz-ukrán háború is szóba került Aleksandar Vučić szerb elnökkel, de Európa biztonsági helyzetéről, a Nyugat-Balkán uniós perspektíváiról valamint a szerb-magyar gazdasági együttműködés aktuális kérdéseiről volt szó, tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A megbeszélésen Orbán és az oroszokat egyedüli európai országként nem szankcionáló Szerbia elnöke szerint is békét szeretnének. „Országaink érdeke, hogy kimaradjunk a háborúból, mert háborúban nem lehetséges a gazdasági fejlődés” – mondták.

 

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Aleksandar Vučić szerb államfő (j2) találkozója Belgrádban 2022. március 19-én. – Fotó: Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

 

Orbán Viktor magyar kormányfő és Aleksandar Vučić szerb elnök./Kép. MTI