Orosz csecsen vérengző: Meg kell támadni az egész Európai Uniót

Ramzan Kadirov csecsen vezető, akit Vlagyimir Putyin orosz elnök „vérebeként” is emlegetnek, fenyegető bejegyzést tett közzé Telegram-csatornáján. Mint írta, Oroszország hatalmas ország, és olyan sok erőforrással rendelkezik, hogy a NATO és a Nyugat belefáradna a számolgatásba.

Majd megjegyezte azt is, hogy nemcsak a természeti, hanem a katonai erőforrásokat tekintve is jelentősen a nyugati országok felett áll. Azzal érvelt, hogy a bűnüldöző és katonai szervekkel együtt körülbelül 5 millió embert tudnának mozgósítani, azonban a felét így is szolgálatban hagynák, és csak 2,5 millió emberre lenne szükség ahhoz, hogy „bármely nyugati hadsereget lerombolják”.

Bejegyzésében megemlítette azt is, hogy milyen „szánalmas látvány”, ahogy többen menekülnek Oroszországból.

Az ingyenélők, a semmittevők, a lógósok, az élősködők soha nem fognak jót tenni. Csak ártani. Haszontalan emberek. Hadd meneküljenek, miközben a nagy Oroszországnak vannak és mindig is voltak olyan erőforrásai, amelyeket a Nyugat soha nem vett figyelembe. Ez a mi erősségünk

– vélekedett a csecsen hadúr, aki szerint az orosz és az ukrán mozgósítás nagyban különbözik egymástól.

 

„A mi esetünkben a tartalékosok kiképzése egyszerűen csak folyamatban van: egy-két hónapig a gyakorlótéren lesznek, hogy emlékezzenek a manőverekre és a taktikára, aztán majd meglátjuk. Ha szükségünk van rájuk, jó. Ha nincs szükségünk, még jobb”

 

– írta Kadirov.