Orosz köztévé: Atommal válaszolna a Kreml, a célpont Washington és London

Az orosz állami média is szót ejtett Európa legnagyobb atomerőművének bombázásáról, amiért az orosz és az ukrán fél egymást okolja, abban azonban mindenki egyetért, hogy az atomerőmű sérülése beláthatatlan következményekkel járhat.

A Parusz nevű, Kreml-párti orosz mozgalom vezetője, Jurij Kot az orosz állami médiában elhangzott nyilatkozatában azt mondta: Kijev és a Nyugat az atomkatasztrófa peremére sodorta az egész világot, ez pedig már határozott reakciókat követel.

Mindannyian értjük, hogy Ukrajna és a Nyugat egy álvalóságot próbál bemutatni a zaporizzsjai atomerőművel kapcsolatban. Itt azonban tényleg a valósággal kell foglalkozni. Meg kell mondanunk Ukrajnának és a támogató országoknak – főleg Nagy-Britanniának és Amerikának –, hogy mi a valóság

– magyarázta.

Amennyiben a zaporizzsjai erőmű megsérül, és katasztrófa következik be, két rakéta azonnal útnak indul, hogy eltalálja a döntésközpontokat. Egy Washingtonra, egy Londonra – atomrakéták. Ennyi, innentől nem lesz duma

– tette hozzá Jurij Kot.

Azt is hosszan részletezte, hogy egy esetleges atombaleset esetén milyen apokaliptikus körülményekkel kell majd szembenéznünk a Földön, például a nukleáris téllel, ami rengeteg halálos áldozattal járna.