Oroszország megfenyegette az Egyesült Államokat!

Megtorlás lesz!

Oroszország kormánya már korábban állította, hogy nem szándékozik mozgósítani az ukrán határ közelében felsorakoztatott katonáit, és csupán az USA fokozza a feszültséget Európa és köztük. A mai napon Oroszország figyelmeztette az Egyesült Államokat.

Oroszország kitart amellett, hogy nem enged volt szovjet országokat beléptetni a NATO-ba. Mialatt Moszkva katonai előkészületeket hajtott végre, az Egyesült Államok erőfeszítéseket tett, hogy támogassa európai szövetségeseit.

Akár személyre szóló szankciókat is megfontolhatunk Vladimir Putyin számára. Washington azon dolgozott, hogy megóvja Európát egy potenciális, nagy kiterjedésű energiakimaradásos krízistől, valamint egy amerikai repülőgép katonai felszereléseket szállított Kijevbe

– mondta az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden az NBC News-nak.

Az amerikai elnök korábban már kijelentette, hogy nem szándékozik amerikai katonákat küldeni Ukrajnába, helyette különböző gazdasági lépéseket tenne európai szövetségesei közreműködésével, amelyek Oroszország részére hátrányt jelentenének, és emellett Biden további politikai következményeket emlegetett:

  • Technológiai szállítmányok megvonását Oroszországtól.
  • Minden amerikai eredetű szoftver blokkolását Oroszországban.
  • A fentebb soroltakkal gyengíteni kulcsfontosságú gazdasági ágazatokat, mint a mesterséges intelligencia alkalmazása, quantum-számítástechnika, repülőgépek működtetése stb.

Oroszország ma figyelmeztette az USA-t, ha nem felelnek meg a követelésüknek, miszerint visszavonják ezen intézkedések tervezését,

GYORSAN MEGTORLÓ REAKCIÓRA SZÁMÍTHATNAK.

Miközben az oroszok az USA válaszára várnak ezzel kapcsolatban, Szergej Lavrov, Oroszország külügyminisztere a következőt mondta az NBC News összefoglalója szerint:

Nem fogunk örökké várni. Nem hagyjuk, hogy a követelésünk soha nem szűnő tárgyalásokba torkolljon.

Mindeközben az USA 8500 katonát utasított készenlétre arra az esetre, ha Európába küldenék őket. Nyugat-európai országok szintén támogatást küldtek Ukrajnának, fegyverszállítmányokkal, hogy segítsenek megerősíteni védelmüket szükség esetére. Ezt követően az ukrán külügyminiszter, Dmytro Kuleba kijelentette:

Bár az orosz katonák jelenléte szorosan határaink közelében továbbra is fenyegetést jelent, a mostani felkészültségünk mellett, jelenlegi létszámukkal nem lesznek képesek egy nagyobb kiterjedésű támadást indítani.

Az Egyesült Királyság szintén küldött támogatást Ukrajnába, tankelhárító fegyverek formájában, ám kijelentették, hogy katonákat nem fognak mozgósítani.

K. A. Armen