Országos Onkológiai Intézet: Az EU-s pénzek hiánya miatt nem bővítjük tovább a kórházat

Uniós pénzek nélkül nem bővítik tovább az onkológiai intézetet.
A közbeszerzési hatóság a külső forrás hiányára és a háborúra hivatkozik.

A pályázat kiírója eredménytelennek nyilvánította azt a pályázatot, amely az Országos Onkológiai Intézet felújítását és bővítését célozta volna, emiatt pedig a kormánnyal baráti viszonyt ápoló nagy építőipari vállalkozások is elestek a közbeszerzéstől – írta meg az mfor.hu.

A projekt célja egy olyan, új Onkodiagnosztikai Központ felhúzása lett volna az Országos Onkológiai Intézet épületében, mely egy helyre csoportosítaná a diagnosztikai eljárások elvégzését, ennek köszönhetően pedig egy nap alatt el lehetne végezni a daganatos betegek diagnosztizálását.

A fejlesztések következtében két épület elbontására került volna sor, egy nagyobb épületet pedig fel kellett volna húzni.

Háttérinformációk szerint az Országos Onkológiai Intézet középtávú stratégiája az európai akkreditációra alkalmas komprehenzív Közép-Magyarországi Onkológiai centrum létrehozása lett volna, melynek előfeltétele olyan komplex onkológiai ellátás biztosítása, amely magába foglalja a magas színvonalú képalkotó diagnosztikát, molekuláris patológiai, onkodiagnosztikát, telemedicina-szolgáltatást.

Éppen ezt szolgálta volna az elmaradt beruházás.