„Örülnék, ha a miniszterelnök beugrana ide is, szerintem elsírná magát” – Koronavírusos beteg története! (Erős idegzetűeknek)

A szobában nincsen melegvíz és párnát sem tudnak adni a koronavírusos betegeknek a kiskunhalasi kórházban. A kórház dolgozói azt mondják, annyi beteg van, hogy nem tudnak mindenkinek biztosítani – ezt állította egy ott fekvő beteg az RTL Klub Híradójának.

Felvételeket is küldött a csatornának a pókhálós, lerobbant, omló vakolatú kórteremről. Eközben a városban üresen áll az a teljesen új, és minden géppel felszerelt konténerkórház, amit direkt a koronavírusos betegek gyógyítására építettek a tavasszal.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) arra a kérdésre, hogy miért nem nyitják meg a konténerkórházat, azt válaszolta, hogy:

a mobilkórház készen áll arra, hogy a járvány dinamikájának megfelelően, az adott időpontban, miniszteri utasításra megnyissuk.

Az EMMI a kórház állapotáról azt írta, hogy az épületet kifestették, de nemrég csőtörés volt. Az RTL Klubnak nyilatkozó beteg azt mondta, hogy

örülnék, ha a miniszterelnök beugrana ide is, szerintem elsírná magát. Felváltva sírjuk el magunkat a betegtársammal, az az igazság, hogy ilyen körülmények között ez embertelen.

 

A videó itt nézhető meg.

 

 

via. RTL Klub