Össze-vissza hazudozik, ködösít és halandzsál a koronavírus fetrőzött gyanús B. Nagy László aParlamentben

0

Kedden is elhagyta az otthoni házi karantént B. Nagy László, a Fidesz politikusa, és bement a Parlamentbe, vette észre a hvg.hu.

Hétfőn sokak felháborodását kiváltotta, hogy B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő elhagyta a karantént és maszkban beült a Parlamentbe. Ő az, aki korábban együtt koszorúzott a koronavírusos szegedi rektorral, Rovó Lászlóval.

B. Nagy László azért vonult karanténba, mert közvetlen kapcsolatba került a szegedi rektorral, Rovó Lászlóval, akiről a napokban derült ki, hogy koronavírusos. B. Nagy és az egyetemi vezetés március 13-án együtt koszorúzta meg Petőfi Sándor szobrát a szegedi Dóm téren. Az egyetem honlapja szerint az eseményen közös fotót is készült.

B. Nagy László a hétvégén azt nyilatkozta a Szegedma.hu oldalnak, hogy családjával “jó ideje önkéntes karanténban vannak”, és mindannyian jól vannak. A politikus karanténja időközben viszont, ahogy az a fenti fotón is látszik, véget ért, mivel B. Nagy bement a Parlamentbe.

A politikus hétfőn azt mondta, hogy:

– erkölcsi kötelessége volt ott lenni a parlamenti patkóban.
– Fontos szavazás volt, négyötödös felhatalmazásra lett volna szüksége a Fidesznek ahhoz, hogy eltérjenek a házszabálytól, kedden csak így szavazhattak volna a felhatalmazási törvényről.

Ez a terve azonban elbukott Orbánnak – de nem a Fideszen múlott, az ellenzék nem állt a kormány mellé. Így csak a jövő héten fogadhatják el ezt.

Szabó Tímea (Párbeszéd) már korábban jelezte, hogy feljelenti B. Nagyot.

“Százak fertőződhetnek meg, ha egyetlen képviselő is elhagyja a karantént, hogy a Parlamentbe menjen.”

A parlament kedden is ülésezett, a napirend szerint több szavazás is volt.

Az információs rendszer szerint pedig B. Nagy mindegyiken ott volt és voksolt is.

Az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló 2008. évi XCIX. törvény módosítása – B. Nagy is szavazott.

Az egyrészről az Európai Közösségek és tagállamaik, másrészről Izrael Állam közötti társulás létrehozásáról szóló euromediterrán megállapodáshoz, a Horvát Köztársaság Európai Unióhoz történő csatlakozásának figyelembevétele céljából készült jegyzőkönyv kihirdetése – B. Nagy is szavazott.

A Magyarország és az Oroszországi Föderáció között a szociális biztonságról szóló Egyezmény kihirdetése – B. Nagy is szavazott.

A győri Káptalandomb nemzeti emlékhellyé nyilvánítása – B. Nagy is szavazott.

Ezek közül a legfontosabb a Fidesz számára az első törvényjavaslat elfogadása volt, ezzel a módosítóval ugyanis kivették Karácsony Gergely főpolgármester és Budapest kezéből azokat a fővárosi, önkormányzati színházakat, amelyek finanszírozásának egészét az állam állja.

Ezt a törvényt kivételes eljárásban tárgyalták kedden a Házban. 132 igen, 31 nem és 20 tartózkodás mellett fogadták el.