Összeesküvés-elméletre építi digitális szabadságharcát a Fidesz-kormány!

Az uniós szabályozást megelőzve készül megregulázni a közösségi médiumokat a magyar kormány, mert a választási kampányban nem szeretne olyan letiltásokkal szembesülni, mint a távozó amerikai elnök.
Összeesküvés-elméleteket gyártó amerikai aktivistára hivatkozott a magyar igazságügyi miniszter, amikor a technológiai cégek visszaélései elleni fellépés mellett érvelt – ám távolról sem azért, hogy ne lehessen ilyen elméleteket terjeszteni. Varga Judit ugyanis tényként kezelte James O’Keefe Twitter-üzeneteit, amelyeket a The New York Timestól a CNN-ig úgy ítélnek meg, hogy egy szélsőjobboldali provokátor álhírei. Habony Árpád londoni hírügynöksége, a V4NA azonban forráskritika nélkül veszi át ezeket a posztokat, amelyek aztán 24 órán belül az egész magyar kormánypárti médián átviharzanak.
O’Keefe és szervezete, a Project Veritas azt igyekszik bizonyítani, hogy a veretes amerikai sajtóorgánumok és a közösségi médiumok is szándékosan befolyásolják a tartalmakat, méghozzá az utóbbi években elsősorban Donald Trump kárára. A magyar miniszter tehát hiteles forrásként hivatkozott Facebook-oldalán a Project Veritasra, mondván: veszélyben vannak a konzervatív értékek képviselői, mert titokban korlátozzák láthatóságukat a közösségi médiában. Ez pedig azonnali fellépést indokol a rendszerszintű visszaélésekkel szemben, úgyhogy a miniszter össze is hívta a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését.
Via:hvg