Összellenzék: Az nem derült ki, hogyan kompenzálják az otthon maradó szülőket

0

Az ellenzéki pártok örülnek az iskolabezárásnak, de egyrészt késői lépésnek gondolják, másrészt mindegyik felvetette, nem világos, milyen juttatást kap majd a szülő, aki otthon marad a gyerekével.

Nem ura a helyzetnek Orbán Viktor miniszterelnök – írta Gyurcsány Ferenc DK elnök a Facebook oldalán azután, hogy a miniszterelnök péntek este a többi között bejelentette, hétfőtől bezárják az iskolákat.

Jó reggelt!Így késő este lassan dereng valami a kormányfőnek. Lassan és nem túl sok. Reggeli nyilatkozatával…

Gepostet von Gyurcsány Ferenc am Freitag, 13. März 2020

Így késő este lassan dereng valami a kormányfőnek. Lassan és nem túl sok.

Gúnyolódik azon, hogy Orbán akciócsoportok megalakítását jelentette be, azt írta, ettől majd biztos elmenekül a koronavírus.

Reggeli nyilatkozatával ellentétben most már bezárná az iskolákat. Digitális oktatás lesz. A hétszázát. Látom Pápadereskén a gyerekeket, ahogy ott ülnek számítógépeik előtt. Ez az ember mit tud Magyarországról? És ha a gyerek otthon van, akkor mi lesz a velük maradó szülőkkel? Szabadság, táppénz, keresetpótlás? A francia elnök mert így dönteni. A magyar miniszterelnök szóba se hozza. Nem ura a kormányfő a helyzetnek. Elvesztette a vezetés képességét.

A Jobbik elnöke, Jakab Péter üdvözölte a döntést, de sajnálja, hogy Orbán késlekedett az iskolabezárással. Azt viszont hiányolja és követeli, hogy az állam garantálja az otthon maradó szülő fizetését. Emelett közegészségügyi határzárat akarnak: külföldi ne utazhasson Magyarországra, a magyarok pedig ne mehessenek külföldre.

Üdvözöljük, hogy Orbán Viktor estére meghallotta a magyar emberek hangját, és megmásította a reggeli nyilatkozatát az…

Gepostet von Jakab Péter am Freitag, 13. März 2020

Az LMP is egyetért az iskolabezárással, és a Jobbikhoz hasonlóan azt kérik, a kormány és a munkáltató tegye lehetővé, hogy a gyerekükkel otthon maradó szülőket ne érje hátrány.

Az MSZP elnöke, Tóth Bertalan szerint érthetetlen, hogy miért kellett ezt a lépést kikényszeríteni Orbánnál.

Biztonságot a magyar gyerekeknek, a diákoknak és az őket oktató, nevelő pedagógusoknak!Nagyon súlyos következményei…

Gepostet von Dr. Tóth Bertalan am Freitag, 13. März 2020

Az emberek helyzetét és szükségleteit feltűnően nem veszik figyelembe a kormány kései, hiányos és elégtelen lépései a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Még csak enyhíteni sem próbálják a járvány okozta megélhetési problémákat.

Az MSZP a helyzet rendezésére hétfőn javaslatcsomagot nyújt be az Országgyűlésnek.

Az Orbán Viktor által ígért rendeletek péntek este fél 11-kor még nem jelentek meg, így nem tudni, hogy például milyen jogcímen lehet a gyerekkel otthon maradni, és ezután mennyi pénz jár a szülőnek.