Összellenzéki sajtótájékoztató Győrből!

0

Meglehetősen pikáns a helyzet, hiszen a német btk. 335. paragrafusának második bekezdése alapján, akit korrupción fognak, az 10 évig terjedő börtönbüntetéssel lehet sújtani. Ha ezt olyan csapattal követik el, ahol egyértelműen tettenérhető a szervezet bűnözés, akár meg is duplázódhat a büntetés – indította az ellenzéki sajtótájékoztatót Korózs Lajos, a parlament Népjóléti bizottságának MSZP-s vezetője.

Ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy az Audi-gyár egyik vezetője állítása szerint több fültanú jelenlétében azt mondta, hogy

„amiért önök itt pénzt kaptak, azért Németországban börtön jár”.

Korózs szerint nagyon súlyos korrupciós ügyről van szó. Példaként említette, hogy Simonka Lajost is „szinte ugyanazért” vádolja a főügyészség és kért rá 8,5 év szabadságvesztést. Szerinte ezt a vádhatóság majd eldönti, de addig is, az ellenzéki képviselőkön és szavazókon van a sor.

“Tessék elővenni a telefonokat és kamerákat, és mindent dokumentálni kell, közadatigényléseket benyújtani, hogy megtudjuk, mi történt itt az elmúlt évtizedben”.

Borkai évekig úgy viselkedett, mint egy csúcsragadozó, mindent ennek rendeltek alá

– vélte Korózs, aki szerint a győri városvezető a NER kegyeltje volt.

Azt is közölte, hogy Borkai bejelentette a lemondását, de ilyen könnyen nem fogja megúszni.

Glázer Tímea a DK győri elnökségi tagja és polgármester jelöltje arról beszélt:

“javasolják, hogy az új közös ellenzéki polgármesterjelölt személyéről előválasztáson döntsenek. Ez már októberben is bejött, így a választópolgárok választhatják ki a jelöltet”

– vélte.

Bizonyítsuk be, hogy tisztességes város tisztességes polgármestert érdemel – mondta.

Ezek után felszólította a tömeget, hogy együtt vonuljanak a Díszterembe, a közgyűlés alakuló ülésére.

Gréczy Zsolt DK-s szóvivő követelte, hogy engedjék be őket az ülésre, de a biztonsági őrök és rendőrök maguk elé nézve álltak az ajtóban.

Varga-Damm Andrea jobbikos országgyűlési képviselőt és Kepli Lajos jobbikos országgyűlési képviselőt sem engedték be a közgyűlés alakuló ülésére.

Ők később érkezetek, Varga-Damm Andrea állítása szerint kíváncsi volt a történésekre, illetve a korábbi jobbikos képviselők szemébe akart volna nézni, akik az októberi önkormányzati választás előtt nem sokkal léptek ki az ellenzéki összefogásból.

Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő időközben a hvg.hu-nak elmondta, hogy bár ő is egy időben érkezett Gréczy Zsolttal és Korózs Lajossal, ám őt már nem engedték be. Megkérdeztük azt is, hogy mit akar odabent, erre annyit válaszolt, hogy nem akar balhézni, mindössze kíváncsi arra, mi történik odabent.

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő azt mondta, hogy abszurd és elképesztő ami a Fidesz kormányzása alatt történik.

Kotonszökevény és korrupt tolvaj herdálta a közvagyont és még szabadlábon van.

Szél Bernadett hozzátette, hogy Polt Péter vegye fel a kesztyűt és cselekedjen Borkaival szemben.

Pollreisz Balázs (MSZP-PM), Korózs Lajos (MSZP-PM) és Varga-Damm Andrea (Jobbik).

olkt.hu