Összeomlott a MÁV!

0

Se jegypénztáros, se automata!

Nem működik az online és az automatás jegyvásárlás – hívja fel közleményében a figyelmet a MÁV.

Műszaki hálózati hiba, az adatbázist kezelő rendszer leállása miatt jelenleg nem működnek a jegykiadó automaták, az online jegyvásárlási rendszerből sem lehet menetjegyet váltani. A korábban megvásárolt jegyeket sem lehet átvenni az automatákból – írja közleményében a MÁV.

A vonatokon az utasok pótdíjmentes vehetik meg menetjegyüket. A MÁV mobilalkalmazás segítségével is lehet jegyet vásárolni, azt okostelefonon lehet bemutatni a vonatokon a jegyvizsgálóknak.

Az utasok csak automatákból tudtak jegyet venni éjszaka, de most már onnan se.

Betegség miatt vált elérhetetlenné vasárnap este a Keleti pályaudvar jegypénztára – tudta meg az RTL Klub Híradója: mint Biber Anett, a MÁV szóvivőjétől elmondta, az egyetlen, éjszakás szolgálatot teljesítő jegypénztáros gyengélkedett,emiatt 19:15 és hétfő hajnal között csak automatából vehettek jegyet az utasok.

Már amelyikből vehettek: a csatorna hétfőn talált olyan automatákat a Keletiben, amik vagy csak kártyát vagy készpénzt, vagy egyiket sem fogadtak el – esetleg kizárólag aprót lehetett beléjük dobálni. Az RTL Klub emlékeztetett rá, hogy egy hete, szombaton létszámhiány miatt zártak részlegesen a Nyugati jegypénztárai. Ráadásul, augusztusban 30 vonat nem tudott elindulni személyzet híján.