Összeomlott a tatabányai Szent Borbála Kórház

Az orvosblogger a kormányzati cenzúra megtörésére adott ki felhívást.

Tegnap este gyakorlatilag megszűnt a sürgősségi betegellátás a Tatabányai Szent Borbála Kórházban. Ez az intézmény az, amely nem tudja kifizetni azoknak a dolgozóknak a járandóságát, akik március elején az új jogállási törvényt nem írták alá, így munkaviszonyuk megszűnt

– írja a ismert orvosblogger, Kunetz Zsombor vasárnap megjelent bejegyzésében.

Megjegyzi, sajnos ez a kórház a jelek szerint csődben van, és olyan humánerőforrás hiánnyal küszködik, amely miatt a kórházfunkcióját is elveszítette.

Továbbra sem lehet sem a lakosságnak, sem a szakmának releváns információja arról, hogy mi a valós helyzet a kórházainkban, mennyire leterheltek ezek az intézmények.

Ezért, minden olyan képet, amit megkapok a beteg-, és személyiségi jogok tiszteletben tartásával meg fogok jelentetni. Biztonságosan a [email protected] címre tudtok fényképeket dokumentumokat küldeni

– jelentette be Kunetz,.

Mint ismeretes, ezen felvételek képek, és videók készítése – még a COVID előtti időkből keletkezett – NAIH és Ombudsmani állásfoglalás szerint is teljesen legális, sőt ezek tiltása alkotmányellenes.

Hiszen az kifejezetten közérdek, hogy tudjunk arról, hogy mi folyik a kórházakban, persze a beteg-, és személyiségi jogok tiszteletben tartásával, írja a blogger.

 

Forrás: Facebook