Öt helyen volt választás, de csak az egyikről ír a jobboldali sajtó

0

Öt helyen tartottak időközi választást a hétvégén.

Budafokon, Törökszentmiklóson, Gyulajon, Döröskén, és Szakonyban.

Az öt település közül Budafokon tudott a kormányzó párt jelöltje győzni, a többi helyen független jelöltek nyertek ellenzéki támogatással.

Nem tudni miért, de a Magyar Nemzet csak a budafoki eredményről számol be aholis a fidesz jelöltje nyert.
A többiről egy szót sem ejtenek.

Sejtésünk ugyan van arról, hogy miért teszik ezt, hiszen a bukást nem szívesen propagálják a híveik között.

Budafokon a fideszes képviselőjelölt, Csiszár Zsuzsanna 55:45 arányban legyőzte az ellenzék által támogatott Nádor Iván Lászlót.

Törökszentmiklóson a polgármestert adó Otthonunk Szentmiklós Egyesület szerzett újabb képviselői helyet a Fidesszel szemben. A civil szervezetet képviselő Mészáros Zoltánné 318, a fideszes Pataky Tibor 240 szavazatot gyűjtött.

Selmeci László, a település korábbi polgármestere nyerte az időközi választást a Tolna megyei Gyulajon. Az októberben döntetlenre végző két független jelölt közül Selmeci 273, Horváth Lajos 192 szavazatot kapott.

Dománé Tóth Erika független jelöltet választották meg polgármesternek a Vas megyei Döröskén, a községet eddig is vezető Dománé 49, a szintén független Horváthné Varga Marietta Margit 47 szavazatot kapott. Októberben ők is ugyanannyi szavazattal végeztek.

A Győr-Moson-Sopron megyei Szakonyban öt szavazat különbséggel a függetlenként induló Csenár Mátyás József nyert Farkas Gyula korábbi polgármester előtt, akivel október 13-án holtversenyben zártak.

atv.hu