Otthonában halt meg a férfi, akit műtéte előtt egy nappal hazaküldtek a kórházból

Videó

0

Polip betegséggel került kórházba egy óbudai férfi, Terike férje, akit egy nappal a műtéte előtt hazaküldtek a kórházból. A nő a férje történetét Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetőjének Facebook-oldalára feltöltött videóban mesélte el.

A férfi háromszor járt kórházban, többször hazaküldték, hogy rossz a vérképe, javítsanak rajta otthon; K-vitamint kellett szednie, ezt azonban nem kaptak Magyarországon, Németországból hozatott a család.

Terike férje március 3-tól volt bent a (videóban meg nem nevezett) kórházban, 17-ére volt kiírva a műtéte. Egy nappal előtte, 16-án reggel telefonáltak, hogy nem lesznek műtétek, délután 1 körül a férfi hazament a bőröndjével, és közölte, hogy mindenkit hazaküldtek az osztályról, kiürítették az egész termet. (Kásler Miklós rendelete március 14-én jelent meg arról, hogy halasszák el a nem életmentő műtéteket.)

Három héttel később, április 7-én a férfi otthonában rosszul lett, fájt a hasa, egész éjjel nem aludt. Felesége hívta az ügyeletet, ahol azt kérték tőle, hogy olvassa fel a zárójelentést, a férfi a hívás közben meghalt.

Üzenem a túloldalnak, hogy most tapsoljanak

– mondta Terike, valószínűleg a kormánypárti politikusoknak.

Szabó Tímea szerint Terike története szolgáljon például minden döntéshozónak, de főleg Kásler Miklós miniszternek. A politikus szerint Kásler kórházágy-kiürítéséről és a műtétek elhalasztásáról szóló döntése súlyos emberéletekbe került.

A kórházi ágyak felszabadításának mértékét és tempóját több kritika érte (ezekről itt írtunk részletesen), és előfordult olyan is, hogy valakit félig lebénulva küldtek haza, majd másnap meghalt. A parlament legutóbbi ülésén az MSZP megkérdezte az egészségügyért felelős minisztertől, hogy hány ember halt meg a kórházi ágyak kiürítése és amiatt, hogy nem kapott megfelelő ellátást, mire Kásler azt mondta:

Hogy hány beteg halt meg, azt nem tudom megmondani, hozzám egy jelzés sem érkezett.

Hivatkozás, forrás és a teljes cikk itt:https://index.hu/belfold/2020/05/17/otthonaban_halt_meg_egy_ferfi_akit_egy_nappal_mutet_elott_kuldtek_haza/?fbclid=IwAR1sQVJavdT3v7wx2E4ONRcz_eOcCS2li2r352-XKZ5LX7Wkv6SqhXSu6QY

Forrás index.hu