Pánikra nincs ok, cselekedni kell!

Már több a beteg Olaszországban, mint egész Kínában.

0

A koronavírus akár tetszik akár nem hazánkat is elérte és nagy valószínűséggel jó pár embert megfertőz úgy mint Olaszországban.

Sajnálatos módon az olaszoknak nem volt idejük felkészülni és erejüket meghaladva küzdenek a járvány ellen.

Magyarország szerencsés helyzetben van, mert ezidáig a vírus, néhány fertőzöttől eltekintve, nem nagyon jelentkezett. Így a kormánynak volt és van ideje felkészülni a járvány elterjedésére is.
Összehangolt védekezésre van szükség. Egyenlőre a kormány nem ezt teszi. Teljes együttműködésre lenne szükség az önkormányzatokkal, de a kormányzat teljes erőbedobással próbál megküzdeni a járvány elterjedése ellen.
Ezt így nem lehet.
Be kell vonni az önkormányzatokat a civileket és mindenkit, hogy ne legyen olyan mértékű kapkodás mint Olaszországban.

Üdvözlendő Orban újabb intézkedési csomagja és lássuk be, még nem késő, remélhetőleg, de ennél többre van szükség.

Ez a járvány előbb vagy utóbb legyőzésre kerül, ez nem kérdés. Ezért az összes olyan intézkedést amit hoznak úgy kell meghozni, hogy a legkevesebb kárt okozza a gazdasági szereplőknek, mert könnyen csúfos recesszióba sodorhatja az országot. Ezt maga a pénzügyminiszter Varga János is kijelentette a napokban.

Nem a kapkodásnak van itt az ideje, mint ahogy Orbán tette pénteken a reggeli kijelentésével, miszerint a tanároknak nem jár fizetés hazay intézményeket bezárják. Estére már ezt a véleményét megváltoztatta és teljes ellátási bért ígért az oktatásban.
Nem más ez, mint kapkodás. Voltak olyanok akik MEGGYŐZTÉK Orbánt, hogy rossz úton jár.
Összehangolt védekezésre van szükség, és ez egyenlőre elmarad és minden felelőséget persze a majdani siker reményében a kormány átvállal.
Nem ezt kellene tenni.
Veszélyhelyzet van és mindenkire szükség van!