Pappá szentelhetik a politikusokat

0

Kövér László kijelentése után, miszerint a lelkészek és plébánosok felelőssége is, hogy a hívek megfelelő pártra szavazzanak, Semjén Zsolt bejelentette, hogy a kormány javaslatára a választási kampányok idejére pappá szentelhetik a kormánypárti politikusokat.
Mint a miniszterelnök-helyettes elmondta, a plébánosok és lelkészek sajnos nem mindig tudják pontosan közvetíteni a kormány üzeneteit, ezért a legpraktikusabb, ha a kampány idején az adott településen a keresztyén értékek mentén indított fideszes polgármester- vagy képviselőjelölt tartja meg a szentmiséket, keresztel, vagy gyóntatja a gyülekezet szavazókorú tagjait. Az így tehermentesített lelkészek a kampány alatt plakátokat ragasztanak, és imádkoznak majd a Fideszes politikusok lelki üdvéért.

Figyelem: Ez nem kacsa, nem is kamu…ez csupán egy ironikus írás amit senki ne vegyen túl komolyan. De mint minden ilyesmiben van némi igazság. Érdemes elgondolkodni azon, hogyan avatkozik be a kormány az egyház életébe és fordítva. A cél pedig egyértelmű. A Fideszes szavazókat zombivá kell tenni még az egyház által is.

Forrás: Hócipő/ Ürmös Zsolt