Para-zita. Helyettes államtitkár

Amikor Orbán azt mondta, hogy mindenkinek lesz munkája, nem pont őrá gondoltunk. Munkája nem igen, de jó fizetése biztosan…

Szabadsághalmozó ex-alpolgármester Varga Judit új helyettes államtitkára

Az hogy valakit felfele buktatnak abban nincs semmi újdonság. Eddig legalább annyi fáradtságot vettek, hogy egy ilyen kinevezéshez először kreáltak egy semmire sem jó, de legalább hangzatos titulust. Mára már vagy kifogytak az ötletekből, vagy valóban csak egy feladat nélküli államtitkárnak alkalmas. Gondolom a bukása óta eltelt egy évben nem nagyon találtak neki olyan feladatot amihez legalább konyítana kicsit, ezért maradt meg szükségmegoldásként ez a munkakör. Remélem azért dekázni, vagy zsonglőrködni tud valamelyest!

Görhöny Ádám a VIII. kerületben 873 ezer forintot kaszált ki nem vett szabadnapjai után.

Varga Judit javaslatára Orbán Viktor helyettes államtitkárrá nevezte ki Görhöny Ádámot.

 Az nem derült ki, milyen területért fog felelni, önéletrajza egyelőre nem található meg a kormány hivatalos oldalán. Az új helyettes államtitkár korábban Józsefváros alpolgármestere volt Sára Botond idejében, és azzal került az érdeklődés középpontjába szűk egy éve, hogy (a kerület akkori vezetőihez hasonlóan) jelentős mértékű szabadságot halmozott fel. Görhöny Ádámnak 31 napja maradt bent, így bruttó 1,3 millió forintot, vagyis nettó 873 ezer forintot kapott, amikor távozott hivatalából.

Forrás: Gond-olkodó / Népszava