Párbeszéd: Azonnal vonja vissza a Fudan Egyetemről szóló törvényjavaslatot

A kormány vonja vissza a Fudan Egyetemről szóló törvényjavaslatot!

 

A Törvényalkotási bizottság holnapi ülésén benyújtjuk az erről szóló javaslatot. Ott helyben kiderül, hogy támogatja-e a Fidesz, vagy megint hazudnak.
A Kínai Komunista Párt egyeteme elleni hétvégi tüntetés után az ellenzék megnyerte az első csatát, azóta össze-vissza beszél a Fidesz.
Gulyás Gergely azt mondta, hogy 2023-ban akár budapesti népszavazást is lehet tartani az ügyben, és a Fudan Egyetem ügye még nem áll készen egy közéleti vitára.
Azonnali kérdésemre adott hétfői válaszban Orbán Viktor pedig elmondta, hogy még tervek sincsenek, “minden csak ködszurkálás, ködevés és hangulatkeltés”, végső döntést akkor hoznak, ha látják a terveket és azok költségvetését.
Ehhez képest Semjén Zsolt már május 11-én benyújtotta a parlamentnek a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról című indítványt, és az Országgyűlés már több mint tíz napja vitatja a javaslatot.
Az indítvány alapján a kormány majd létrehoz egy közérdekű vagyonkezelő alapítványt, amelynek 600 millió forintot ad az állam, továbbá átad négy, a ferencvárosi Duna-parton található ingatlant is. Ez lenne az Orbán-féle “még tervek sincsenek”?
Az is érdekes, hogy a parlamenti vitában a fideszes Mátrai Márta azt állította, hogy hosszú előkészítés után, több tárgyalást, egyeztetést követően “a megvalósulás szakaszába ért Magyarországon az egyetem kampuszának építése”.
Na, most a “megvalósulás” azt jelenti, hogy már rég készen vannak a tervek, és azokat elkezdik megvalósítani, tehát Gulyás is, Orbán is hazudnak.
De most itt a lehetőség, valljanak színt!! Ha tényleg nem áll készen a Fudan ügye a közéleti vitára, akkor ne szavazzon róla jövő héten a parlament!
Ha tényleg nem áll készen a Fudan ügye a közéleti vitára, akkor a holnapi bizottsági ülésen támogassák a Párbeszéd javaslatát, és vonják vissza a törvényt!
Mi a vidéki fiataloknak akarunk megfizethető lakhatást, nem pedig a Kínai Kommunista Pártnak 540 milliárdért elitegyetemet! #Párbeszéd