Párbeszéd: “Orbán Viktor és a Fidesz napi szinten alkalmazza a goebbelsi propaganda elemeit”

0

Burány Sándor a Párbeszéd képviselője azt mondta az Országgyűlésben hétfőn, hogy a Fidesz napi szinten alkalmazza a goebbelsi propaganda számos elemét.

Burány Sándor kijelentette: “A média feletti irányítás, az ellenségkeresés, a vádak tömkelege, a hazugságok áradata és azok gyakori ismételgetése mind-mind meganyi eleme annak a propagandagépezetnek, amelynek alapjait a 30-és években még Goebbels rakta le”.

A Párbeszéd képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy a 888. főszerkesztő-hírigazgatója, aki “Orbán Viktor fegyver- és harcostársának” tartja magát, egy nemrég nyilvánosságra került hangfelvételen úgy fogalmazott, azon gondolkodik, “jó lenne csinálni egy viktorjugendet”.

Hozzátette: G. Fodor Gábor azzal magyarázta kijelentését, hogy harcos típus, de semmilyen szélsőséges üzenetet nem akart megfogalmazni. “Mi lett volna ha akarja is”? – tette fel a kérdést Burány Sándor, aki szerint a Fidesz már csak nem is röstelli, hogy a 30-as évek politikájához nyúl vissza.         

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára reagálásában csak annyit kérdezett képviselőtől, hogy ha “annyira érzékenyek a 30-as évekre, a szélsőséges akciókra”, akkor miért vonulnak együtt a Jobbikkal most pénteken.  

Forrás: MTI